kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dolar yıl sonunda kaç olacak?

Yeni Haber
Uluslararası yatırım bankası Merrill Lynch tarafından hazırlanan haftalık küresel döviz raporunda bankanın uzmanları YTL pozisyonlarını ve tahminlerini değiştirdiler. Merrill Lynch uzmanları doların 2008 yılını 1.30 değil 1.20 YTL değeriyle kapatacağı öngörüsünde bulunurken, AKP'nin kapatılmamasının yarattığı olumlu ortamdan EMEA(Avrupa,Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde yer alan tüm ülkelerin döviz piyasalarının olumlu etkilendiğini kaydettiler.

Raporda Türkiye'nin de içinde yer aldığı EMEA bölgesinde risk alma iştahında keskin bir iyileşme olması nedeniyle döviz kurlarının olumlu etkilendiği belirtildi. Merrill Lynch Raporu'nda özetle şu değerlendirmelerde bulundu;

"EMEA bölgesinde yer alan ülkelerin döviz piyasalarda kurlar Türkiye'de siyasal gelişmelerin olumlu yönde gelişim göstermesinden güç alarak olumlu bir grafik sergiledi. Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılması istemini reddetmesiyle yatırımcıların Türk Lirası varlıklarına yönelik iştahı arttı. Kısa dönemli politik belirsizliğin ortadan kalkmasıyla biz Merrill Lynch uzmanları olarak YTL üzerinde ciddi bir düzeltme riski artık beklemiyoruz."

Raporun Türkiye ile ilgili bölümü ise şu sözlerle son buluyor;

"Bu görüşten yola çıkarak içerdeki olumlu ortamı daha fazla yansıtacak şekilde dolar tahminlerimizi düzeltiyoruz. Daha önceki tahminimiz doların yıl sonunda 1.30 YTL olacağı yönünde idi. Şimdi yıl sonu tahminimizi 1.20 YTL olarak öngörüyoruz."

(ANKA)