kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Söz, yanan alanda rant olmayacak yangın söndürme filosu kuracağız'

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, yanan orman alanlarının işgal edilmesine izin vermeyecekleri ve yanan alanları hemen ağaçlandıracakları sözünü verdi..
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yanan ormanlık alanların işgal edilmesine ve rant sağlanmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Son yangınlarla 60 milyon YTL'lik zarar oluştuğunu açıklayan Eroğlu, 300 milyon dolara yangın söndürme filosu kuracaklarını açıkladı. Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Veysel Eroğlu, başta Antalya'da yaşanan orman yangını olmak üzere gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Eroğlu şunları söyledi:

TERÖR BULGUSU YOK
Türkiye genelinde çıkan bütün orman yangınları kontrol altına alındı. Antalya'daki yangın mühendislik açısından söndürüldü ancak soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangınların söndürüldüğünü kabul edeceğiz. Yangının sebebi netleşmedi. Önemli olan yangının çıkmasını engellemek. Bunun için vatandaşlar eğitilmeli. Yangınları terör örgütlerinin çıkardığına dair bir bulgu yok.

AKDENİZ FİLOSU KURULACAK
Başbakanımız, Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait hava filosunun oluşturulması için talimat verdi. Gece uçuşu ile ilgili olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelere başladık. Yeni filonun maliyeti 300 milyon doları bulacak. Akdeniz ülkelerinin ortak filo kurması konusunda çalışmalarımız var. Ayrıca Güney yarımkürede kışken, bizde yaz oluyor. Güneydeki yangın uçakları yaz aylarında bu tarafa yönlendirilebilir. Yeni Zelanda, Avustralya ile görüştüm. Orijinal bir fikir olduğunu söylediler. Görüşmelerim devam ediyor.

2B MECLİS'E GİDECEK
Orman vasfını kaybetmiş alanlar (2b) konusunda yanlış kanaatler var. Orman alanları peşkeş çekilmiyor. Yeni dönemde 2b alanlarının koordinatları ile beraber Meclis'e teklif götüreceğiz.