kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu.

Sabiha Gökçen'de kapasite ikiye katlandı
İSTANBUL Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıllık işletme hakkını 1 Mayıs 2008'de devralan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş (İSG), yatırım planlarını uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda İç Hatlar Terminalinin kapasitesini iki katına çıkarmak ve yolcu akışını rahatlatmak için yapımı gerçekleştirilen ilave tesis binası 59 günde tamamlanarak hizmete girdi. Yolcu kapasitesini 25 milyona çıkartacak olan 29 Ekim 2009 tarihinde hizmet vermesi planlanan yeni terminalin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gökhan ARTAN / SABAH

Son 5.5 yılda 1 milyar YTL'lik kömür dağıtıldı
AK Parti hükümeti, son 5.5 yılda dar gelirli vatandaşa yaklaşık 6 milyon ton kömür dağıttı. Dağıtılan kömürün değeri 1 milyar 86 milyon 958 bin YTL'ye ulaşırken, Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) devletten 78 milyon 558 bin YTL alacağı olduğu bildirildi. MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik ile Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın soru önergelerini yanıtlayan Enerji Bakanı Hilmi Güler, kömür dağıtımı nedeniyle TKİ'nin görev zararı bulunmadığını söyledi.

Gore-Tex ayakkabıda nefes alan kumaşı getirdi
GORE-TEX markasıyla üretilen su geçirmez ve nefes alma özellikli kumaş, Türkiye'de artık Camel Active marka ayakkabılarda kullanılacak. Dema Group kuruluşlarından Promar A.Ş., Amerikan Gore- Tex teknolojisinin Türkiye lisansörü oldu ve Gore- Tex marka kumaşları üretme ve Camel Active ürünlerinde kullanma izni aldı. Anlaşmaya göre, su geçirmeyen ve terleme ile oluşan su buharını dışarı atabilen Gore-Tex marka kumaş, Türkiye'de sadece Camel Active markası tarafından kullanılacak.

Praktiker, ilk 6 ayda 47 milyon Euro ciro yaptı
PRAKTİKER Türkiye'nin 2008'in ilk 6 ayında 47,7 milyon Euro ciro elde ettiği bildirildi. Praktiker Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Praktiker Grup'un, 2008 yılının ilk yarı sonuçlarını Almanya'da açıkladığı ve şirketin, bu dönemde karlılığını yüzde 20,5 artırarak 592 milyon Euro kar elde ettiği kaydedildi. Yılın ilk 6 ayında 2 milyar Euro ciro elde eden Praktiker Grup'un, Almanya dışında 578,3 milyon Euro'luk satış gerçekleştirdiği aktarıldı.

Avea'da 11 rakamlı aramaya devam edilecek

NUMARA taşıma uygulaması doğrultusunda operatörler hazırlık yapmaya devam ediyor. Operatörlere ait 0532, 0542 ve 0555 gibi numaralar artık abonelerin tercihine bağlı olarak değişiyor. Bu konuda açıklama yapan Avea yetkilileri kendi şebekelerinde aramaların zaten 11 rakamla yapıldığını belirttiler. Yetkililer bundan sonra da 11 rakamlı aramaların devam edeceğini vurguladılar. Numara taşıma uygulaması öncesi Telekomünikasyon Kurumu cep telefonu opertörlerinden hazırlıklarını Kasıma kadar tamamlanması bekleniyor.

8 milyonuncu Arçelik Kanada'da çalışacak
KOÇ Topluluğu'nun dayanıklı tüketim sektöründeki şirketi Arçelik'in tesislerinde üretilen bulaşık makinelerinin sayısı 8 milyon adede ulaştı. Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk bulaşık makinesi tesisi olan Ankara Bulaşık Makinesi İşletmesi, 8 milyonuncu ürününü Kanada'ya gönderecek. 1 milyon 400 bin adet bulaşık makinesi üreten tesis, çoğu AB ülkesi olmak üzere toplam 69 ülkeye ihracat yapıyor.