kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bira fiyatına tatilden her şey dahil sistemi sorumlu"

Hacer GEMİCİ EKONOMİ
İngilizler Marmaris'te bir bira fiyatına tatili manşetlerine taşıdı. TUİ, 2 sterlinlik fiyat için "Pazarlama" apart otel sahipleri ise "Her şey dahilin sonucu" diyor..
Arka arkaya açılan oteller ile oluşan arz fazlalığı ve her şey dahil sistem Türkiye'yi ucuz tatil cennetine çevirdi. Son olarak İngiliz Daily Express Gazetesi'ne, 'bir bardak bira fiyatına tatil' başlığı ile yer alan Türkiye, 2 sterline oda fiyatı ile yine 'bedava' imajını tazeledi! Dünyaca ünlü Alman tur operatörü TUİ'nin ekim-kasım döneminde Marmaris İçmeler'de günlüğü 2 sterline yani 5 YTL'ye tatil paketi sunması üzerine görüştüğümüz apart otel sahipleri, sorumlu olarak 'her şey' dahil sistemini göstererek, "Ölü sezonlarda 10-20 Euro'ya beş yıldızlı otelleri pazarlayınca, biz de ayakta kalmak için fiyatları aşağıya çekmek zorunda kalıyoruz" değerlendirmesinde bulundular. TUİ Türkiye yetkililere göre ise geceliği 2 sterline oda fiyatı, 'ekim-kasım gibi ölü dönemlerde piyasayı canlandırmaya yönelik' pazarlama tekniği. Türkiye'de 2 sterline tatil haberleri ile sektör çalkalanırken, her kafadan ayrı bir ses çıktı. Haberlerde odak nokta olan Marmaris İçmeler'deki otel sahipleri 2 sterlinlik fiyatları 'ayakta kalma mücadelesi' olarak yorumluyorlar.

SU BİLE DAHİL DEĞİL
Bölgede İngilizler'e hizmet veren Bahar Apart'ın sahibi Duran Çelik, şu anda 5 sterline apart daire sattıklarını ifade ederek, "Bir dairede 4 yatak var, biz sadece dairenin fiyatını alıyoruz. İsterse 4 kişi gelsin kalsın fiyat aynı. Ancak burada unutulan şey şu bu rakamın içinde sadece yatak var. Su da, kahvaltı da, klima da para ile. Yani herşey hariç fiyattır bu. Türkiye'de her şey dahil sistem bizim fiyatlarımızı bu seviyelere getirdi. Eskiden 10 sterlin olan fiyat 5 sterline kadar indi. Eğer siz 4-5 yıldızlı otelleri her şey dahil sistemle 10-20 Euro gecelik fiyatla satarsanız, bu rakamlara kimse bir şey diyemez" dedi. Aynı şekilde yine bölgede bulunan Babadan Apart Otel'in sahibi de apart otellere olan talebin düşmesi nedeniyle fiyatların hızla aşağıya düştüğünün altını çizdi.
Haberin fotoğrafları