kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Gelir İdaresi yeni ev alanları inceleyecek
GELİR İdaresi Başkanlığı, gayrimenkul sektöründe kapsamlı bir vergi incelemesine hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre, son yıllarda emlak satışlarında görülen hızlı artış ve Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu'nun gayrimenkul incelemelerinde ortaya çıkarılan yüksek vergi kaçağı, Gelir İdaresini, geniş kapsamlı bir sektör incelemesine yöneltti. Çalışma kapsamında, bütün bankalardan konut kredisi kullandırdıkları kişi ve kuruluşların listeleri istendi. Bankalardan gelmeye başlayan kredi listeleri de, Veri Ambarı'na yüklenmeye başlandı. Bu çalışmayla vergi kimlik numarası bilgileri kullanılarak, kimin, kimden konut aldığı tespit edilecek ve bunlar da listelenecek. Tapu kayıtları kanalıyla, konut satıcılarının satış bilgilerine de ulaşılacak, kime, ne zaman ve kaç adet satış yapıldığı belirlenecek. Bunların tapudaki satış tutarlarının da dökümü alınacak. Müteahhitler ve diğer yükümlülerin son dönemdeki vergi beyanları da çıkarılacak. Alış ve satış bilgileri ile beyan edilen tutarlar karşılaştırılacak. Aynı şekilde, konut kredisi kullanılan bir emlakta, alınan krediyle beyan edilen satış tutarının uyumlu olup olmadığına bakılacak. Bu şekilde beyanlarının doğruluğu belirlenecek.

Bahreynli işadamlarını GAP'a bekliyoruz
SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin gıda üretimi konusunda bölgede önemli bir üs haline geleceğini belirterek, Bahreynli işadamlarını GAP projesiyle ilgilenmeye davet etti. Bakan Çağlayan, Türk-Bahreyn İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kapılarının sonuna kadar Bahreynli işadamlarına açık olduğunu kaydetti. Çağlayan, GAP Eylem Planı çerçevesinde 4 yıl içinde proje için yaklaşık 25 milyar dolar tutarında harcama yapılacağına işaret ederek, Bahreynli işadamlarını gıda, hayvancılık ve tarım konusunda GAP'la ilgilenmeleri çağrısında bulundu. Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Fakhro iki ülke işadamlarının karşılıklı yatırım yapması için elinden geleni yapacağını söylerken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Bahreynli işadamlarının KKTC'yi bir yatırım üssü olarak tercih etmeleri noktasında her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Tekstilbank'a 1 ve 2 yıl vadeli sendikasyon
TEKSTİL Bankası, uluslararası finans kuruluşlarından 156.5 milyon dolar ve 87.5 milyon Euro sendikasyon kredisi sağladı. Tekstilbank'tan İMKB'ye yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da imzalanan kredi sözleşmesi ile kredinin 131 milyon 500 bin doları ve 87 milyon 500 bin Euro tutarındaki kısmı LIBOR 0.65 faizle 1 yıl vadeli, 25 milyon dolar tutarındaki kısmı ise LIBOR 0.90 faizle 2 yıl vadeli olarak alındı. Toplam 34 uluslararası bankanın katılımı ile sağlanan kredinin, ihracat, ihracat öncesi ve genel ticaretin finansmanı işlemlerini desteklemek amacıyla kullandırılacağı belirtildi.
Haberin fotoğrafları