kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alman Medion, gurbetçiye Türkiye'de yolunu bulduracak

EBRU ERDOĞAN
1.6 milyar Euro'luk cirosu olan Medion, Türk ortağı Anatech ile birlikte Türkiye'nin dijital haritasını çıkarıyor. Navigasyon cihazına uyumlaştırılmasının ardından piyasaya çıkacak üründe hedef Almanya'daki Türkler..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alman Medion, gurbetçiye Türkiye'de yolunu bulduracak
Elektronik şirketi olan 1.6 milyar Euro cirolu Alman Medion, Türkiye'nin dijital haritasını çıkarmak için Türk ortağı Anatech ile birlikte kolları sıvadı. Hedef ise haritayı navigasyon cihazına yerleştirerek, Almanya'daki 3 milyon Türke satmak. Medion Pazarlama Müdürü Susanne Meyborg, 1.5 yıl önce Anatech AŞ ile yaptıkları ortaklıkla girdikleri Türkiye'de navigasyon pazarının bakir olduğunu belirterek, Medion'un Almanya'nın en büyük ikinci navigasyon üreticisi olduğunu söyledi. Almanya'daki Türklerin, en çok gittikleri Aldi marketlerinden aşina olduğu Medion, 2007 yılında Türkiye pazarına girdi.

YABANCILIK ÇEKMİYORUZ
LCD televizyon, notebook, navigasyon cihazı gibi ürünlerini Bimex'lerde satan Medion, perakendeci Teknosa, BİM, Media Markt, Migros, Carrefoursa ile görüşmeleri sürüyor. Medion Pazarlama Müdürü Meyborg, Türkleri Almanya'dan tanıdıkları için bu pazarda yabancılık çekmediklerini belirterek, "Burada faaliyet göstermeye başlamadan önce yaptığımız araştırmada gördük ki, Türkiye'de elektronikte ilk alıcıların oranı çok fazla. Bunun da bu pazarda büyümemize katkısı olacağını düşünüyorum" dedi. Avrupa'da navigasyon cihazının çok büyük pazar olduğunu anlatan Meyborg, Türkiye'deki ortakları Anatech AŞ ile Türkiye'nin dijital haritasını çıkarmaya yönelik çalışma yaptıklarını, çalışmanın ekimde biteceğini söyledi. Türkiye'de AB'ye uyum yasaları çerçevesinde taksilerde navigasyon cihazının kulanılmasının mecburi olacağını, ancak uygulamanın henüz başlamadığını anımsatan Meyborg, bu nedenle ilk satışları Almanya'daki Türklere yapacaklarını ifade etti.

74 MİLYON EURO KAZANACAK
Haritaların olduğu kartların fiyatının Almanya'da 99 Euro olduğunu dile getiren Meyborg, "Almanya'da 3 milyon Türk yaşıyor. Basit hesapla bu, 750 bin aile demek. Yani bu haritayı piyasaya sürdüğümüzde 74 milyon Euro civarında pazarımız olacak" dedi.