kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Son görevden alınan MKK'nın Başkanı Özbay

Sermaye piyasası başkanlarını birer birer gönderiyor

Rahim AK EKONOMİ
Daha önce VOB Başkanı Hamdi Bağcı görevden alınmıştı, şimdi ise Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun 6 yıllık başkanı Remzi Özbay elveda demek zorunda kaldı..
Sermaye piyasalarında başta Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası olmak üzere birçok kurumun başkanı değişti. Bundan önce Vadeli İşlemler Borsası Başkanı Hamdi Bağcı görevden alınmıştı, şimdi ise Merkezi Kayıt Kuruluşu'nda 6 yıldır başkan olan Remzi Özbay'la vedalaşıldı. Böylece eski başkanlar yerini tamamen yenilerine bırakmış oldu. Özbay'ın yerine yardımcısı Yakup Ergincan getirildi. Özbay, yönetim kurulu ile aralarında herhangi bir tartışma yaşanmadığını belirterek, "6 yıldır bu görevi sürdürüyordum. Yönetim kurulu şimdi böyle uygun görmüş. Benim açımdan bir sorun yoktu" şeklinde konuştu.

KORUMA FONUNUN YÖNETİCİSİ
Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun ana görevi sermaye piyasası araçlarını ve bunlara bağlı hakları, bilgisayar ortamında, üyeler ve hak sahipleri itibariyle kayden izlemek, sistemin güvenli çalışmasını sağlayacak önlemler almak. MKK ayrıca Yatırımcıları Koruma Fonu'nu da yönetiyor. Kurul tarafından tasfiyelerine karar verilen aracı kurumların tasfiye işlemlerini yürütüyor.

BORSAYA İKİ YARDIMCI ATANDI
Diğer taraftan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda da boş olan iki başkan yardımcılığına atamalar yapıldı. Şimdiki başkan Hüseyin Erkan ve Takasbank'a geçen Sizai Bekgöz'den boşalan koltuklara Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Kurban ve Aydın Seyman atandı. Kurban, idari işler, personel, tahvil ve dış ilişkilerden sorumlu olacak. Seyman ise hisse senetleri ve yeni piyasalardan sorumlu başkan yardımcısı görevini yürütecek.