kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dört dörtlük şov

FATİH DOĞAN
Ligin yeni takımı Kocaelispor'u Sivok, Bobo, Delgado ve Tuna'nın golleriyle deviren Beşiktaş, ortaya koyduğu iyi futbolla yeni sezon için umut dolu bir görüntü çizdi..
Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Avusturya hazırlık kampının son maçında Kocaelispor'u 4 golle geçerek müthiş bir final yaptı. Siyah-beyazlı takım ortaya koyduğu futbolla UEFA Kupası ve Süper Lig'e hazır bir görüntü verdi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam son hazırlık maçına bütün hazırlık karşılaşmalarında geri dörtlünün sağında görev verdiği Serdar Kurtuluş'u ön liberoya alarak başladı. Genç futbolcu sergilediği mükemmel performansla bu bölgeye daha çok yakıştığı hissini verdi. Sahanın bir diğer yıldızı kaptan Delgado'ydu. Arjantinli kaptan 7'de Sivok'a, 17'de de Bobo'ya iki süper asist yaptı. Sivok'un kafa, Bobo'nun plase golü iki futbolcuya moral olması açısından çok önemliydi.

*MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

KOCAELİ SAHADA YOKTU
Siyah-beyazlı takım 23'te kaleciyi de geçen Bobo'yla gole çok yaklaştı. Ancak top yan ağlarda kaldı. Bu dakikalarda Serdar Özkan hareketli ve başarılı futboluyla ön plana çıktı. Özkan'ın 30'da ceza yayı üzerinden attığı şut kaleci Serdar'ın mükemmel kurtarışına takılsa da 44'de sağdan yaptığı ortayla Delgado'ya üçüncü golü attırdı: 3-0. 16. dakikada ilk ve tek gol girişimini Taner'le yapan Kocaelispor sahada varlık gösteremedi.

TUNA NOKTAYI KOYDU
Oyuncu değişikliklerinin maçı etkilediği ikinci yarıda Ertuğrul Sağlam farklı taktikler denedi. Önce sol ve sağ kanat oyuncuları Serdar ve Aydın'ı değişerek oynattı. Oyunun temposunun düştüğü ikinci yarıda 84'te Mehmet Sedef'in şutunda defanstan dönen topu Tuna Üzümcü ters köşeye plaseyle topu filelere göndererek (4-0) maça noktayı koydu. Beşiktaş iki aşamalı yaptığı Avusturya kampını 4x4'lük bir finalle noktaladı.