kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Karadeniz'de petrol için başkaları da var
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Öztaş, Karadeniz'de petrol arama çalışmaları kapsamında, ABD'li Exxon Mobil'in kendileriyle çalışmak isteyen birkaç şirket arasında olduğunu söyledi. Öztaş, TPAO'nun derin deniz tecrübesi olan Brezilyalı Petrobras ile çalışmadığını Exxon Mobil'in de Karadeniz'de çalışmak isteyen birkaç şirketten biri olduğunu belirterek "Mektuplaşma sürüyor. Yakında anlaşmayla sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Gerçek bir anlaşma imzalandığı zaman bunu kamuoyu ile paylaşacağız'' dedi.

ABD'nin korkusu enflasyon ve işsizlik
ABD'de PEW adlı araştırma kuruluşunun hazırladığı rapora göre, fiyat artışları ile işsizlik Amerikan halkının en önemli ekonomik sorunları. ABD'nin en önemli ekonomik sorununun fiyat artışı olduğunu düşünenlerin sayısı, şubattan bu yana yüzde 24'ten yüzde 45'e yani yaklaşık iki katına yükseldi. Rapora göre katılımcıların yüzde 64'ü gelirlerinin hayat pahalılığı ile baş edemediğinden yakınıyor. Seçmenlerin yüzde 47'si Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama'nın, yüzde 32'si ise Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'in ekonomi konusunda daha başarılı olacağı kanısında.

Cepte 100 liralık faturanın 42'si vergi
Maliye Bakanlığı son dönemde ceple konuşmanın yüzde 58'i vergiye gidiyor açıklamalarına yaptığı hesaplamayla yanıt verdi. Maliye'ye göre GSM faturalarında her 100 YTL'nin 41,77 YTL'si vergi olarak Hazine'ye aktarılıyor. Aylık ücret, yurtiçi, yurtdışı kullanım ücreti ve SMS toplamı 34.83 YTL olan bir faturada, kurum masraflarına katkı payı 0.12 YTL, Hazine payı ise 5.22 YTL. 34.83 YTL'lik matraha yüzde 18'lik KDV (6.27 YTL) ve yüzde 25'lik özel iletişim vergisi (8.71 YTL) uygulanıyor. Sonuçta 50.64 YTL'lik faturanın 29.5 YTL'si GSM şirketine kalıyor. AA

'Mercimek, pirinç stokçularına dikkat!'
Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar, başta kırmızı mercimek olmak üzere baklagiller ve pirinç stoklayarak ramazanda piyasaya sürmek isteyen spekülatörlere fırsat verilmemesi çağrısında bulundu. Bayraktar, dün Ankara'da düzenlediği toplantıda, üretici ve tüketici fiyatları arasındaki uçurumun yaş sebze-meyvede yüzde 449, pirinçte yüzde 378, baklagillerde yüzde 281'e yükseldiğini vurguladı. Geçen yıl Ramazan öncesinde en fazla fiyat artışının yüzde 187 ile mercimekte görüldüğünü hatırlattı.
Haberin fotoğrafları