kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Millilerin genç pivotu Semih Erden, Litvanya karşısındaki kötü performansı ile hayal kırıklığı yarattı.

Çabuk bitti

Macau'da oynadığı ikinci hazırlık maçında Litvanya karşısında ilk periyotta iyi mücadele eden milliler, savunmada rakibin yıldızlarını durduramayınca sahadan farklı mağlup ayrıldı..
AMilli Basketbol Takımı, Macau'da oynadığı ikinci hazırlık maçında Litvanya'ya 82-74 yenildi. Maçın başında Litvanya'nın yıldızı Jasikevicius'u Sinan Güler ile iyi savunan milliler, Oğuz Savaş'ın pota altındaki etkili oyunu ile son 3 dakikaya 13-7 önde girdi. Ancak kalan bölümde 3 sayılık basketler ve hızlı hücumlardan kolay sayılar bulan Litvanya periyodu 18-15 önde tamamladı. İkinci periyot karşılıklı basketlerle başladı. Sakatlığını atlatan Hidayet ve Ömer ile 3'lük basketler bulan milliler farkın açılmasına izin vermese de (27-29) boş şutlar bulan Litvanya, Siskauskas'ın basketleriyle skoru hep önde götürdü. Son 3 dakikaya girilirken 35-30 geri düşen milliler, rakibinin basketlerine engel olamazken hücumda da istediği basketleri bulamadı ve ilk yarıyı 41-33 geride tamamladı.

HİDAYET'İN GAYRETİ YETMEDİ
İkinci periyodun başında farkı 10 sayıya kadar çıkaran Litvanya karşısında, Hidayet'in iki üçlüğü ile farkı iki sayıya kadar indirdik: 43-45. Ancak üst üste hücumlardan boş dönen milliler, 49-43 geri düştü ve son periyoda da 63-51 mağlup girdi. Son bölümde Litvanya karşısında savunmada etkili olamayınca fark 17'ye kadar çıktı: 53-70. Ancak kenardan gelen Ersin'in üçlüğü ile canlanan milliler, son 4 dakikaya girilirken farkı 11'e indirdi:

64- 75. Seyircinin de desteğini alan oyuncularımız, son dakikaya girilirken Ender Arslan ve Oğuz Savaş'ın faul atışlarından bulduğu sayılarla skoru 79-71 yapsa da maçı 82-74 kaybettik.