kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dopingçi Pettigrew yüzünden ABD bir madalya daha kaybetti

Son 8 ayda 5 madalyası geri alınan ABD Atletizm Takımı, doping yaptığını itiraf eden Pettigrew yüzünden bir altından daha oldu..
Son 8 ay içinde doping kullanımı nedeniyle Sydney Olimpiyatları'nda kazanılan 5 madalyası geri alınan ABD Atletizm Takımı, şimdi de yine aynı olimpiyatlarda 4x100 bayrak yarışında aldığı altın madalyadan oldu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2000 Sydney Olimpiyatları'nda 4x100 bayrak yarışında altın madalya alarak olimpiyat şampiyonu olan takımın, atletlerden Antonio Pettigrew'in 2 ay önce sonuçlanan doping davası nedeniyle bu madalyası geri alındı. Daha önce de 3'ü altın 2'si gümüş olmak üzere Sydney Olimpiyatları'nda alınan 5 madalyasını doping nedeniyle kaybeden atletizm takımının, Sydney Olimpiyatları'ndan tamamen diskalifiye edildiği kaydedildi. Mahkemede, 1997-2003 arasında sürekli yasaklı olan EPO ve HGH (büyüme hormonu) kullandığını kabul eden Pettigrew'in, madalyasının Haziran ayında alındığı, resmi açıklamanın ise henüz yapıldığı belirtildi.

ARKADAŞLARI DA YANDI
Ayrıca Pettigrew'in 5 takım arkadaşı Michael Johnson, Alvin ve Calvin Harrison, Jerome Young ve Angelo Taylor da madalyalarını kaybetti.