kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AB kapısı herkese açık

Avrupa Toplulukları Mahkemesi, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde oynayan profesyonel Türk sporcuların, 'AB statüsünde oyuncu' olmalarına karar verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
AB kapısı herkese açık
Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde oynayan ya da oynayacak olan profesyonel Türk sporculara müjde... Yıllar önce Nihat Kahveci'nin İspanya'da 'AB statüsünde oyuncu' hakkını almasıyla başlayan süreç, bu hakkın bütün Türk oyunculara tanınmasıyla sonuçlandı. 2004 yılının ocak ayında İspanya'da bulunan üst mahkeme, o dönem Real Sociedad forması giyen Nihat Kahveci'nin AB statüsünde oynaması gerektiğine karar vermişti. Dava sürecinde yıldız oyuncunun avukatlığını yapan Juan de Dios Crespo, olayı Avrupa Toplulukları Mahkemesi'ne taşıdı ve kararın tüm AB ülkelerinde uygulanmasını sağlayacak kararı çıkarttı.

ÖNÜMÜZ AÇILACAK
Mahkemenin, Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) arasındaki ortaklık anlaşmasını gerekçe göstererek, Türk sporcuların AB ülkelerinde 'AB statüsünde oyuncu' olmasını kararlaştırdı. Crespo, mahkeme kararının CEE ile anlaşması olan tüm sporcuları kapsadığını belirtti.Nihat Kahveci, kendisinin açtığı yolun sonunda alınan bu kararı memnunlukla karşılarken, "İspanya'da AB dışından 3 futbolcu oynatma hakkı var. Bu kararla Türk futbolcuların önü açılacak. Yeter ki, Türk oyuncular, yurt dışına açılmaya karar versinler" dedi.