kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSKENDER GÜNEN

Sonuç sevindirici ama

Bütün futbolseverlerin merakla beklediği Trabzonspor ilk ciddi sınavında Werder Bremen karşısında olumlu görüntüler verdi. Görünen o ki her geçen gün Trabzonspor'un lehine olacaktır. Çünkü yeni bir takım ve bu takımı oluşturan oyuncular kendi aralarındaki uyumu, birlikteliği gelecek günlerde daha iyi gerçekleştirebilecekler. Werder Bremen maçında oyunun belirli sürelerinde rakibine göre daha üstün olan takım Trabzonspor'du.
Ersun Yanal 4-3-1-2 sistemi ile sahaya çıktı. Yalnız bu sistemde alınan haklı sonuca rağmen bir takım olumsuzlukları belirtmeye çalışalım. Öncelikle Yattara ileri ikilinin arkasındaki oyuncu değil. Kenarda çok daha etkili bir isim. Maçın ikinci yarısında oyundan tamamen düştü ve Bremen orta sahada üstünlüğü ele geçirdi.

CALE VE SERKAN AKSADI
Orta sahadaki 3 oyuncudan kenarlarda oynayan futbolcular bu sistemde çok önemli. Yani oyunun iki yönünü de oynayabilecek yeterlilikte olmaları gerekiyor. Selçuk çok iyi bir kumaş fakat orta sahanın solunda zaman zaman geri dönmekte zorlanıyor ve de bu bölümde de savunmanın sol tarafında oynayan Cale'nin de savunmada zaman zaman yerini kaybetmesi ile rakiplerine bu bölgeden pozisyon veriyorlar.
Orta sahanın sağında ise Serkan görev yaptı. Top kayıpları üst düzeyde olan bir oyuncu. Savunmanın sağ kenarında Tayfun'un da ofansif anlamda yetersizliğini göz önüne getirdiğimizde bu bölgeden rakip takımı ofansif anlamda zorlayamıyorsunuz. Bu gerçeklerin ışığında (Tabii ki Werder Bremen gibi bir takım karşısında alınan sonuç sevindirici) Trabzonspor eksiklerini görerek sezona çok daha pozitif girmenin hesaplarını yapmalıdır diye düşünüyorum.