kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Socar-Turcas, rafineride ÇED için EPDK'dan yeniden ek süre istedi
Türkiye'nin enerji merkezine dönüştürmek istediği Ceyhan'da rafineri lisansı için başvuran Turcas ile Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar, çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporu için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) yeniden ek süre istedi. EPDK, üç ay önce, rafineri ön lisansını alan Socar-Turcas'ın talebi doğrultusunda ÇED raporu için üç ay ek süre vermişti. Kurul başvuruyu önümüzdeki günlerde ele alacak.

Tunceli devlete kişi başına 197.7 YTL kazandırdı, 1.650.1 YTL aldı
Kişi başına yapılan harcamaya göre bütçe harcamalarından aslan payını, Tunceli, Ankara ve Hakkâri aldı. Ocak-haziran döneminde devlet, Merkezi Yönetim Bütçesinden Tunceli'ye kişi başına 1.650,1 YTL aktarıldı. Bu rakam başkent Ankara'da 1.457,7 YTL, Hakkari'de ise 1.122,5 YTL olarak belirlendi. Devlete kişi başına en az katkı yapan il 58 YTL ile Hakkâri oldu. Bu ilimizi sırasıyla, 79.1 YTL ile Muş, 90.3 YTL ile Bitlis, 94.1 YTL takip etti. Tunceli'de de kişi başına gelir 197.7 YTL oldu.

"Austrian Airlines'e teklifte bulunmadık"
Türk Hava Yolları A.O, Austrian Airlines'ın yüzde 43'ü için teklif verdiği haberlerini yalanladı. THY'den yapılan açıklamada, Austrian Airlines tarafından satışa çıkarılan hisselerin alımına ilişkin ortaklığa gelen veya ortaklıkça verilen herhangi bir teklif bulunmadığı ancak şirketçe satışa çıkarılan hisselerin alınması yönünde bir teklif gelirse değerlendirileceği kaydedildi.

Advansa arsasını 20 milyon $'a sattı
Advansa Sasa, İstanbul Kurtköy'de havaalanı yakınındaki arsasını 20 milyon dolara sattı. Advansa Sasa'dan yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu'nun 7 Temmuz 2008 tarihli kararına istinaden dün Yılmaz Türkoğlu'na, 20 milyon dolar bedelle satıldığı ve satış bedelinin yarısının peşin tahsil edildiği belirtildi. Açıklamada, elde edilen 15.3 milyon YTL satış kârının, dönem kârına ilave edildiği duyuruldu.