kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İki füze tur cepte

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde MTK'yı Carlos ve Selçuk'un uzaktan şutlarıyla yıktı. İkinci yarı farkı kaçıran Kanarya, 6 Ağustos'taki rövanş öncesi işi kolayladı..
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde yola çıktı. Kadıköy'de MTK'yı 2- 0'la geçen sarı-acivertliler rövanş için de avantajlı bir skor yakaladılar. Maçın önemi, yeni sezonda ilk F.Bahçe'yi resmi bir sınavda görmekti. Daha da önemlisi çift forvetli düzenin nasıl bir tablo çizeceğiydi. Kuşkusuz Aragones'in bu sistemi, seyredenler için çok daha pozisyonlu, keyifli bir oyun ortaya koydu. 'Net' sayılabilecek gol girişimi geçmişe oranla çok daha fazlaydı. Daha ilk dakikadan rakibi ablukaya aldılar. Uğur, Alex, Semih ve Guiza ile rakibi bunalttılar. Tutuk başlayan Kazım da bu gruba katılınca MTK sahasına hapsoldu.

*MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Aragones'in prese dayalı anlayışı sahaya pozitif yansıyınca üstünlük hep Fenerbahçe'de oldu. Ama goller uzaktan geldi. Önce 15'te Carlos uzaktan Loltan'ı avladı: 1-0. 59'da ise yorulan MTK defansının uzaklaştıramadığı topa Selçuk vurdu, Loltan terste kalınca fark 2'ye çıktı. Guiza ve Semih rakibi sürekli yoklarlarken 74'te Kazım'ın 'bazukası' ve 90'da, formayla tanışan Emre'nin şutları direkten döndü. Güçler kıyaslandığında F.Bahçe, rakibine çok üstün. Buna dayanarak 2 forvetle hep önde basarak rahat oynadı. Daha denk veya daha kuvvetli bir ekipte bu sistem defansta sorun yaratabilir. Ancak 'kurt hoca' Aragones elbette ona göre tedbirini alacaktır.

KAPI ARALANDI
Çünkü hazırlık kampında bu tür taktik çalışmalarla hazırlık yapıldığını sık sık gözlemlemiştik. Sonuçta temsilcimiz turun kapısını araladı. Ancak bayrağın daha ileri taşınması gerektiğini düşünürsek Fenerbahçe daha yolun çok başında...
Haberin fotoğrafları