kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AKA Gündüz Özdemir

Arçelik 'global şirketim' dedi İSO 500'de 7. sıraya itiraz etti

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 7'nci sırada yer alan Arçelik sıralamaya itiraz etti. Arçelik, "Ben global şirketim, yurtdışı üretimim de ciroya dahil edilmeli" dedi ve 2'nciliğe göz dikti..
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 23 Temmuz 2008 tarihinde açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2007 Raporu'ndaki sıralamaya Arçelik'ten itiraz geldi. Şirket dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı üretim ve satışların listeye dahil edilmediğine dikkat çekerek, üretimden satışlarının 3.9 milyar YTL değil, konsolide yani dünya genelindeki üretimden satışlar dahil edildiğinde 6.6 milyar YTL düzeyinde olduğunu açıkladı.

SIRALAMA DEĞİŞİR
Arçelik'in bu itirazı İSO 500 listesindeki sıralamayı da değiştirir nitelikte. Eğer Arçelik'in sadece yurtiçindeki üretimden satışları değil, konsolide cirosu baz alınırsa İSO 500 sıralamasında 7'inci sırada olan Arçelik, yine Koç Grubu'na ait Tüpraş'ın ardından 6.6 milyar YTL ciro ile ikinciliğe yükseliyor. İSO 500 sıralamasının Arçelik'in gerçek büyüklüğünü göstermediğini dile getiren Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, "Sıralama Türkiye'de üretilen ürünlerin iç ve dış satış tutarlarına göre yapılıyor. Ben Rusya'da, Romanya'da da üretim yapıp, dünyanın 126 ülkesine satıyorsam, kazandığım dövizleri Türkiye'ye getiriyorsam, İstanbul Sanayi Odası da artık 40 yıllık istatistiğinin çerçevesini değiştirsin. Global bir bakış açısına kavuşsun" diye konuştu.