kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Jan Nahum, fabrikanın önümüzdeki yıldan itibaren 50 bin kurulu kapasiteyi zorlayacağını söyledi.

Karsan: 50 binlik kapasiteyi 2009'da artık zorlayacağız

2 yıldır yatırım haberleriyle gündeme gelen Karsan, 2009 ile yatırımları gerçekleştirmeye başlayacakları müjdesini verdi..
Karsan'ın hedeflerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, Türk otomotiv sektörünün geleceğini ve Karsan'ın bu gelecekteki rolü hakkında konuştu. Otomotiv sanayinin 2023 yılında gerçekleştirmeyi hedeflediği 125 milyar dolarlık ihracata ilişkin olarak, "Yeni ihracat devleri yaratılmasızsa, bu hedefe ulaşmanın imkanı yok. Karsan ile bu yükü taşıyan şirketlerden biri olmak istiyor" şeklinde konuşan Nahum, dünyanın bugün birçok kırılım yaşadığını, her ülkenin de bundan nasibini aldığını söyledi. Nahum, Türkiye ekonomisinin bir takım darbelere rağmen büyümesini sürdürdüğünün altını çizerek, ülkenin istikrarlı ekonomiye doğru adım adım ilerlediğini, çok büyük enerji kaynakları olmamasına rağmen ihracatının hergün arttığına işaret etti. 2023 yılında Türkiye'nin dünyanın en iddialı ekonomilerinden biri haline gelebileceğini ifade eden Nahum, "Türkiye'nin 15 ekonomi içine girebileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

ARAÇ PARKI 35 MİLYON OLACAK
Önümüzdeki yıllarda GSMH'daki artışın otomotiv ürünlerine talep baskısı yapacağını, vergilerde yapılacak düzenlemeyle de 35 milyon adetlik araç parkına ulaşılabileceğini ifade eden Nahum, bunun hayal olmadığını dile getirdi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in 2023 yılında otomotiv sanayinin ihracatının 125 milyar dolar olması gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Nahum, bunu yapmanın kolay olmadığını, 2012 yılında 40 milyar dolar ihracat hedefleyen sektörün 125 milyar dolar rakamına ulaşabilmesi için başka kurgular geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Nahum, Karsan'ın artık yatırım safhasının bitmek üzere olduğunu, bugüne kadar kapasitesini doldurmamış fabrikanın önümüzdeki yıldan itibaren kapasitesini doldurur hale geleceğini ve 50 bin kurulu kapasiteyi zorlayabileceğini söyledi.