kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Süreyya Ciliv Mehmet Emin Karamehmet

Ciliv: Ukrayna'daki başarı Belarus'ta BeST'i bize getirdi

Turkcell Belarussian Telecommunications Network ("BeST")'in hisselerinin yüzde 80'ini devir almak üzere bir satın alım sözleşmesi imzaladı. Ciliv, Ukrayna'dak başarının bu alımı getirdiğini söyledi..
Turkcell, Ukrayna'ya komşu Belarus'un Belarussian Telecommunications Network BeST'in hisselerinin yüzde 80'ini devir almak üzere bir satın alım sözleşmesi imzaladı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Sabah'a yaptığı değerlendirmede "Ukrayna ile Belarus başkentleri arası otomobille 5 saat sürüyor. Bizim Ukrayna'da sağladığımız başarının buradaki yetkililerin bize güven duymasına neden olduğunu gördük. Ülkenin hem potansiyeli, iyi eğitimli insanları kararımızda etkili olduk. Üstelik bölgedeki yatırımlarımızı destekleyen bir katkısı oldu" şeklinde konuştu.

WIMAX, 3N LİSANSI DA ALDI
Turkcell'in yapılan sözleme dışında ülkede kablosuz geniş bir coğrafyada hızlı internet bağlantısı sağlayan WIMAX ve üçüncü nesil (3N) mobil internet altyapı lisansını da aldıklarını belirten Ciliv "Mobil hızlı internet konusunda aldığımız WIMAX ve 3N lisanslarının daha kaliteli ve iyi bir iletişim hizmeti sunmak için bize güç katacağını düşünüyoruz. Belarus'un iyi eğitimli insanlarının, Ukrayna'daki başarılı ekibin bu bölgedeki çabalarımıza katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Satın alma işleminin tamamlanması, Satın Alım Sözleşmesinde belirlenen koşulların yerine getirilmesine bağlı olduğu ifade edildi. BeST'deki yüzde 80 hisseyi Belarus Cumhuriyeti Devlet Varlık Komitesi'nden 500 milyon ABD doları karşılığında satın alacak. 3 ayrı dilim halinde yapılması beklenen ödemenin, 300 milyon ABD doları resmi imza gününden 30 gün sonra olması beklenen kapanış gününde ve ilaveten 100'er milyon ABD dolarlık dilimlerin de 31 Aralık 2009 ve 31 Aralık 2010'da gerçekleştirilmesi bekleniyor. BeST'in tüm bir mali yıl için net kar açıklayacağı ilk yıl 100 milyon ABD dolarlık ek bir ödeme daha yapılması bekleniyor.