kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yatırımlar ve seçim giderleri artırdı hükümet musluğu açtı

Hazal ATEŞ / ANKARA
Maliye'nin, giderleri 10.3 milyar YTL artıran bütçe revizyonunda en büyük harcama kalemleri; GAP, karayolu ve belediyeler oldu..
Hükümet, yatırımlar başta olmak üzere mart ayındaki yerel seçimler öncesinde harcama musluğunu açtı. Maliye Bakanlığı, 2008 bütçesini revize ederek giderleri 10.3 milyar YTL arttırdı. Harcamalardaki artışta 2.3 milyar YTL ile GAP, 2 milyar YTL ile karayolu ödemeleri başı çekti. Mahalli idarelere 900 milyon YTL, SSK prim indirimine 381 milyon YTL, maaş iyileştirmelerine 500 milyon YTL, kuraklık desteğine 450 milyon YTL aktarılacak.

MAAŞA 500 MİLYON YTL
Merkez Bankası'nın enflasyon hedefini yüzde 10.6'ya çıkarmasının ardından, Maliye Bakanlığı da, makroekonomik gelişmelere bağlı olarak gider tahminini artırdı. Bu yıl için 222 milyar YTL öngörülen giderler 232 milyar YTL'ye çıkarken, bütçe açığı hedefi de 2 milyar YTL azaldı. GAP Eylem Planı bütçe giderlerini artırdı. GAP'ın yanı sıra DAP, KOP ve DOKAP gibi kalkınma projeleri de yürü arttırdı. GAP projesi kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlar bütçeye 2.3 milyar YTL ek yük getirdi. Maaş iyileştirmelerine 500 milyon YTL, yerel yönetimlere 900 milyon YTL, SSK prim indirimine 381 milyon YTL, karayolları ödemeleri için 2 milyar YTL gider yazıldı.
Haberin fotoğrafları