kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Faruk Çelik

Sosyal güvenlikte 1.2 milyon kişiyle 'beyaz sayfa' açıldı

Çalışma Bakanı Çelik, SSK ve Bağ-Kur prim alacağından 18.4 milyar YTL'nin yeniden yapılandırıldığını açıkladı. Kalan 8 milyar YTL'lik alacak için süre uzatımına gidilecek..
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve Bağ-Kur prim alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında 28 Temmuz itibariyle 1 milyon 168 bin 341 işveren ve sigortalının prim borcunun yeniden yapılandırıldığını, yapılandırılan tutarın 18,4 milyar YTL'yi bulduğunu bildirdi. Çelik, düzenlediği basın toplantısında, alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili 2 aylık sürenin tamamlandığını anımsattı. Yeniden yapılandırma kapsamında 2 milyon 40 bin 961 borçlu işveren, sigortalı ve 26,2 milyar YTL borç bulunduğuna işaret eden Çelik, 18.4 milyar YTL'lik kısmının yapılandırıldığını söyledi. Yapılandırma sonucu kurumca tahsil edilecek tutarı 11,2 milyar YTL, yapılan net tahsilatı 1,9 milyar YTL, gelecek 1 ayda tahsil edilecek tutarı 5,4 milyar YTL olarak duyuran Çelik, 1,9 milyar YTL'nin 12 ay taksitle, 4 milyar YTL'nin ise 24 ay içerisinde tahsil edileceğini kaydetti.

'HEDEF RAKAMI GEÇTİK'
Çelik, "Hedeflenen rakamları geçtiğimizi söyleyebilirim. Biz 15-16 milyar YTL civarında bir değerlendirme yapıyorduk ama 18,4 milyar YTL olarak gerçekleşti. 1 ay içerisinde nakit olarak 5,4 miyar YTL'sinin kasaya girmesi son derece önemli. Bugüne kadar yapılan yapılandırmaların çok fevkinde bir yapılandırma oldu" dedi. Çelik, devletin bundan sonra alacağına "şahin'' olacağını ve borçların ötelenmeyeceğini belirterek, süre uzatımını öngören ikinci adımla borçsuz bir kurum döneminin başlayacağını bildirdi.