kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

'Artık ekonomiye odaklanma zamanı'

AK Parti'nin kapatılmaması yönünde alınan Anayasa Mahkemesi kararı iş dünyası tarafından olumlu karşılandı. Ortak görüş yeniden ekonomiye odaklanmak yönünde..
AK Parti'nin kapatma davasınndan yasaklama ve kapatma kararı çıkmaması iş dünyası tarafından olumlu karşılandı. Oda, borsa, dernek, sendikaların Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararı sonrası yaptığı açıklamalarda ortak mesaj "Siyasi belirsizlik bitti, artık tüm enerji ekonomiye verilmeli" oldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türk hukuku, demokrasimiz kazanmıştır. Seçimle işbaşına gelen siyasi partilerin, seçim başarısızlıkları ile görevden ayrılmaları prensibinin yerleşmesi yolunda atılan her adım laik ve demokratik Cumhuriyetimizi zayıflatmaz güçlendirir. Herkesin Anayasa Mahkemesi'nin bu kararından gereken dersleri çıkarmasında fayda vardır. Türkiye'nin gergin tartışmaya değil, yoğun çalışmaya ihtiyacı vardır" dedi.

'SERİNKANLILIK ZAMANI'
Herkesin serinkanlılıkla hareket etmesi gereken bir süreç yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, 'uluslararası piyasalarda nereye gideceği belli olmayan bir çalkantının tam ortasında, zaman geçirmeden yeniden ekonomiye odaklanılmasının'' önemini vurguladı. Artık işe yeniden koyulma zamanı olduğunu kaydeden TOBB Başkanı "Derinleşen uluslararası finansal kriz ortamında ekonomide atmamız gereken adımlar, almamız gereken tedbirler vardır. Zaman, ekonominin meselelerine eğilme, önceliği ekonomik yeniden yapılanmaya verme zamanıdır.'' TÜSİAD ise yaptığı açıklamada, yaşanan gerilimlere, toplumsal kutuplaşmayı artıran ve siyasi çatışma ortamına zemin hazırlayan gelişmelere karşın, Türk demokrasisinin önemli olgunluk sınavını başarıyla tamamladığı belirtildi. "TÜSİAD olarak, davanın açıldığı günden itibaren demokrasilerde parti kapatmaların ülkenin sorunlarına çözüm getirmediğini, dahası demokrasi kültürüne zarar verdiğini vurguladık" sözleriyle devam eden açıklamada şu görüşlere yer verildi: "AB'ye tam üyelik süreci de göz önüne alınarak, ülkemizin ihtiyaçlarına uygun geniş katılımlı bir anayasa değişikliği süreci başlatılmalı. Yaşanan bu tecrübe ışığında, toplumun tüm kesimlerini kapsayan sivil toplum örgütlerini de dışlamayan bir Anayasa Konvansiyonu çağrımızı yineliyoruz."
Haberin fotoğrafları