kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Metroda bomba paniği

Yeni Haber
Aksaray metro istasyonu önündeki otobüs durağının üzerine bırakılan bir poşet bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Önceki gün meydana gelen patlamalardan dolayı daha dikkatli olan polis hemen çevrede güvenlik önlemi aldı. Vatandaşları olay yerinden uzaklaştıran polisler bomba imha ekiplerini çağırdı.

Aksaray Metro istasyonu önündeki otobüs durağında bekleyen vatandaşlar durağın üzerinde bir mavi renkli, ağzı kapalı bir poşet görünce durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis öncelikle duraktaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çok geniş bir emniyet şeridi oluşturan polis durağa bakan metro istasyonu girişini de kapattırdı. Trafik de tek şeride indirildi.

Olay yerine gelen bomba uzmanı özel kıyafetini giyerek hazırlanırken pakete ulaşabilmek için seyyar merdiven istedi. Polisin esnaflardan temin ettiği merdivenle durağa çıkan bomba uzmanı şüpheli pakete çengelli ip bağladı. Bomba uzmanı daha sonra aşağı indi ve uzaktan ipi çekti. Paket durağın üzerinde bir demire takılınca bomba uzmanı yeniden merdivenden çıktı. Paketi kendisi açtı. Şüpheli paketin içinden elbise ve iç çamaşırı çıktı. Bomba paniğinin sona ermesinin ardından trafik normale döndü.

Bu arada benzer bir durum da Şirinevler'de yaşandı. Şirinevler Meydanı'nda bulunan üniversite tanıtım çadırlarının yanına bırakılan bir çantanın sahibinin çıkmaması üzerine bomba uzmanı olay yerine geldi. Fünye ile patlatılan çantadan elbise çıktığı öğrenildi.

ADANA'DA İŞ YERİ ÖNÜNDE PATLAMA

Adana'nın Kozan ilçesinde bir iş yerinin önünde bırakılan patlayıcı maddenin infilak etmesi üzerine küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Irmak Caddesi üzerinde kuruyemiş ve tekel ürünlerinin satıldığı emekli polis memuru Kudret Kunt'a ait iş yerinin önüne bırakılan patlayıcı maddenin infilakı sonucu, iş yerini koruyan metal panjur parçalanırken, camları kırıldı.

Patlamada, iş yerinin kapalı olması, çevrede kimsenin bulunmaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, emniyet yetkilileri patlayıcı maddenin dinamit veya güçlü bir ses bombası olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, teknik inceleme için Adana'dan uzman bir ekip istendiği öğrenildi.