kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Berlin'de ramazan şenliği
Almanya'nın başkenti Berlin'de eylül ayı boyunca "Ramazan Şenlikleri" düzenlenecek. Başbakanlık tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği "Ramazan Şenlikleri'' çerçevesinde, "Warschower Platz - O2 Arena" adı verilen 12 bin metre karelik bir alanda çeşitli gösteri, konser ve toplantılarla Türk kültürü ve sanatı tanıtılacak. Şenliklerin 1 Eylül'de düzenlenecek açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların da katılması bekleniyor. Oruç tutanlar için şenlik alanına büyük bir iftar çadırı kurulacak.

73'lük dede bilgisayar kursunda
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin, bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor projesi kapsamında açtığı yeni kursa, 73 yaşında bilgisayar öğrenmeye karar veren Hasan Kurucu da katılacak. Haftada 3 gün verilecek kursa seve seve gideceğini ifade eden Kurucu dede, öğrenmenin yaşı olmadığına dikkat çekti ve oğlunun bilgisayarından günün gelişen olaylarını okuyabileceğini söyledi.

Dostluk orkestrası konserleri
Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan "Türk- Yunan Gençlik Orkestrası" Türkiye'deki konserlerin ardından Atina ve Patras'ta iki konser verecek. Orkestra üyeleri, ünlü Rus piyanist-şef Vladimir Aşkenazi (71) yönetiminde geniş repertuvarla Yunan sanatseverlerle buluşacaklarını belirtti. Devlet sanatçısı ve dünyaca tanınan piyanist Gülsen Onay da "Yunanistan'a ilk kez geldiğini, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu, orkestranın Türkiye'de verdiği konserlerin yankılarının çok olumlu olduğunu'' söyledi.
AA