kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dr. Baran Şen

Ruh hastası, doktoru asansörde 6 kat dövdü

Özge İPEKÇİOĞULLARI
Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi psikiyatri servisinde yatan hasta, Dr. Baran Şen'e elindeki sopayla asansör altıncı kata gelene kadar vurdu..
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Anabilim Dalı'nda 1.5 aydır asistan doktor olarak görev yapan Baran Şen (27), geçen hafta 20.30 sıralarında acil servisteki bir hastaya baktıktan sonra zemin kattan asansöre bindi. Dr. Şen, elindeki tahlil sonuçlarını incelemeye başlarken, asansöre psikiyatri servisinde tedavi gören B.K. bindi. Birinci kata geldiklerinde Dr. Şen'in arkasında duran B.K. elindeki sopayla doktorun kafasına vurmaya başladı. Kendisini korumaya çalışan doktoru 6. kata çıkana kadar dövmeyi sürdüren hasta, asansörü kan gölüne çevirdi. Asansör 6. katta durunca da psikiyatri servisine kaçtı. Çevredekilerin yardımıyla acil servise indirilen doktorun başına 6 dikiş atılırken, hastane güvenlik görevlileri saldırganı kanlı ayakkabı izini takip ederek buldu.

SİGARA ALMAYA ÇIKTI
Olayla ilgili soruşturma başlatan hastane yönetimi ve dekanlık, hastanın Dr. Selçuk Şimşek'in izniyle sigara almaya indiğini belirledi. Saldırı nedeniyle psikolojisi bozulan Dr. Baran Şen, Adli Tıp Kurumu'ndan aldığı darp raporunun yanı sıra, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi'nden de 2 günlük rapor aldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Şen, psikiyatri hastası B.K. ile hastanın servisten çıkmasına izin veren Dr. Selçuk Şimşek'ten şikâyetçi oldu. Saldırgan hasta ise Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi. Dr. Şen, "Bu olay psikiyatri servisinin ne kadar korumasız olduğunun kanıtıdır. Bu hastanın elinde sopa yerine bıçak olsaydı, şu anda yaşamıyor olurdum. Bu olayın peşini bırakmayacağım ve sorumlular cezasını çekecek. Artık asansöre binerken büyük tedirginlik yaşıyorum" diye konuştu. Başhekim Prof. Dr. Sedef Gidener de olayı doğrulayarak, "Sorumlular cezasını çekecektir" dedi.