kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlköğretime kayıtlarda yarın son gün

Yeni Haber
İlköğretim okullarına 1 Haziran 2008 tarihinde başlayan kayıt başvuruları yarın sona eriyor. Sınavsız öğrenci alan liselere kayıt başvuruları ise 1 Ağustos 2008 Cuma günü başlayacak.

İlköğretim okullarına kayıt başvurusu internet üzerinden gerçekleştiriliyor. İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın okullara yerleştirilmesini esas alıyor. Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapabiliyor. Velilerin başvuruları değerlendirildikten sonra öğrenciler ikametgahlarına en yakın okula yerleştiriliyor.

Öğrencilerin hangi okullara yerleştirildiği listelerle ilan ediliyor. Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, ilan edilen bu listelere göre okul müdürlüklerince gerçekleştiriliyor. Okullar, kayıt sırasında velilerden ''bağış'' adı altında zorla para alamayacak.

ORTAÖĞRETİME KAYITLAR

Ortaöğretimde sınavla öğrenci alan fen ve anadolu liseleri dışındaki liselere kayıt başvuruları 1 Ağustos 2008 tarihinde başlayacak.

Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot uygulama olarak başlatılan ''e-kayıt'' sistemi bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırıldı. Türkiye'deki sınavla öğrenci alan liseler dışındaki tüm liselere kayıtlar internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Liselere internet üzerinden kayıtlarda da ilköğretim okullarındaki yöntem izlenecek. Bu çerçevede il ve ilçelerde kurulan ''öğrenci yerleştirme komisyonları'' her okulun kayıt bölgesini ve kontenjanını belirleyecek. Belirlenen kayıt bölgeleri okul müdürlüklerine bildirilecek. Okul müdürlükleri, kontenjanlarındaki öğrenci sayısı kadar kayıt yapacak. Girilen kontenjanlar milli eğitim müdürlüklerinden izlenecek. Liselere kayıt başvuruları 29 Ağustosa kadar sürecek.

(AA)