kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Avrupa saldırıyı lanetliyor

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Avrupa saldırıyı lanetliyor
Avrupa, İstanbul'da meydana gelen ve 17 kişinin ölümüne yol açan terörist saldırıyı lanetliyor.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Amadeu Altafaj, olağan basın brifinginde,

İstanbul Güngören'de düzenlenen "Bombalı saldırıyı en güçlü ifadelerle kınıyoruz" dedi. Sözcü, "Türkiye'deki bu terör saldırısındaki amaç açıkça görülüyor ki mümkün olduğunca çok insan öldürmek. Ama biz bu terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyoruz. Ve Türkiye'ye terörle mücadelede destek verdiğimizi bildirmek istiyoruz" diye konuştu.

NATO GENEL SEKRETERİ


NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ise, terör saldırısına ilişkin mesajında, "İstanbul'da meydana gelen bombalamaları şiddetle kınıyorum" dedi. Scheffer, şunları söyledi:

"Bu korkunç terör saldırıyı kasten ve vahşi bir biçimde sivilleri hedef almıştır. Müttefikler adına, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve patlamada yaralananlara ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. NATO, terörle mücadelede Türk halkının arkasında dayanışma içinde durmaya devam edecektir."

AVRUPA KONSEYİ

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Lluis Maria de Puig da, konuya ilişkin yayınladığı mesajda, dünyada hiçbir nedenin böyle iğrenç bir eylemi haklı çıkaramayacağını kaydederek, toplum içerisinde teröristlerin bir yeri olmadığını kaydetti. Puig ayrıca, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a gönderdiği mektupta ise, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi ve yaralılara geçmiş olsun mesajını iletti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis ise, mesajında terörizmin uygar ve demokratik bir ülkede yeri olmadığını belirterek, böyle ülkelerde seçim sandığı ve tartışma mekanlarının, bomba ve silahtan önde geldiğini kaydetti.

(ANKA)