kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hain saldırıda kullanılan bombanın adresi PKK

Güngören'de 16 kişinin ölümüne 154 kişinin yaralanmasına neden olan bombanın türünün RDX olduğu saptandı. Polis bu tür bombayı PKK'nın daha önce kullandığını açıkladı..
Güngören'de 16 kişinin öldüğü, 154 kişinin yaralandığı iki ayrı patlamada kullanılan bombanın türünün RDX olduğu belirlendi. Terör örgütü PKK'nın kullandığı bomba türü olarak bilinen, A4 ve C4 plastik patlayıcıların hammaddesi olarak kullanılan RDX, Bahriye Üçok, Prof. Dr Ahmet Taner Kışlalı, Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü 68 kişinin yaralandığı saldırıda ve Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nda 6 kişinin öldüğü 69 kişinin yaralandığı saldırıda kullanılmıştı. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, olayın tipik bir PKK eylemi olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. ANKA'nın haberine göre bomba düzeneği ile diğer teknik ayrıntıların netleşmesinin ardından kesin sonuca ulaşacaklarını bildiren Emniyet yetkilileri, eylemin son günlerde PKK'ya karşı ağır kayıplar verdiren TSK'nin operasyonlarına karşı bir misilleme eylemi olabileceği üzerinde durduklarını bildirdi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

RDX'Lİ SALDIRILAR
*
Diyarbakır'da 5 Ocak 2008'de 5 kişinin öldüğü ve 68 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda teröristler, subay ve astsubayları taşıyan servis otobüsü geçerken, dershane önüne park ettikleri LPG'li Lada otomobilde 60 kilo RDX'i infilak ettirdi.
* Ankara Anafartalar Çarşısı girişinde 23 Mayıs 2007 tarihinde patlatılan bomba, 6 kişinin ölmesine 79 kişinin de yaralanmasına yol açtı.
* Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı 21 Ekim 1999'da aracına yönelirken arabasına silecek ile kaput arasına konulmuş poşete sarılı paketi alıp sol eliyle kapıyı açtığı sırada büyük bir patlama meydana geldi. Çıkan patlamada sağ kolu kopan Kışlalı hayatını kaybetti. Saldırıda kullanılan patlayıcının RDX olduğu tespit edildi.
* Doç. Dr. Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990'da Ankara'daki evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Üçok'un ölümüne neden olan bomba türünün de RDX olduğu ortaya çıktı.

Müslim SARIYAR - GÜNGÖR KARAKUŞ - Erdoğan YAPIK - Mesut SARI - Deniz DERİN - Serdar CANİPEK - Ercan SARIKAYA