kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ölü sayısı 17'ye yükseldi

Yeni Haber
Güngören'de dün akşam meydana gelen patlamalarda 17 kişi yaşamını yitirdi.



Menderes Çıkmazı Sokak'ta dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşların sayısı sabah saatlerinde 17'ye yükseldi.

Çeşitli hastanelerde 7'si ağır 115 yaralı da tedavi altında bulunuyor.

7'Sİ AĞIR 115 YARALININ TEDAVİSİ ÇEŞİTLİ HASTANELERDE SÜRÜYOR

Güngören'de meydana gelen ve 17 kişinin öldüğü patlamalarda yaralananların çeşitli hastanelerde tedavisi sürüyor.

7'si ağır 115 yaralının tedavilerinin sürdüğü hastaneler şöyle:

''İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 23, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 21, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 9, Medicana Bahçelievler Hastanesi'nde 3'ü ağır 15, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2'si ağır yaralı 13, Safa Hastanesi'nde 3, Hospitalium'da 3, İlgi Hastanesi'nde 2, Güngören Hastanesi'nde 2 yaralı, Kolan Hastanesi'nde 2, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4, İncirli Ethica Hastanesi'nde 1, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi 1, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 2, Bahçelievler JFK Hastanesi'nde 3, Vakıf Gureba Hastanesi'nde 4, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 2, Özel Yaşam Hastanesi'nde 1'i ağır 2 yaralı, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde 1 yaralı, Özel Vatan Hastanesi'nde 1 ağır, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 1 yaralı tedavi görüyor.''


*DEHŞET GÖRÜNTÜLER YÜKSELEN ÇIĞLIKLAR...


*PATLAMADA ÖLEN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ

*HAİN SALDIRI DÜNYA BASININDA


SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Güngören'deki patlamalara ilişkin soruşturma, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.T erör ve örgütlü suçlara bakmakla görevli özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Güngören'de dün akşam yaşanan patlamalara ilişkin soruşturma başlattı.Patlamanın ardından olay yerine giden İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Olayda hayatını kaybeden vatandaşların otopsi işlemlerinin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı gözetiminde yürütüldüğü bildirildi.Öte yandan olayda kullanılan patlayıcının türünün ise laboratuvar incelemelerinin ardından ortaya çıkacağı kaydedildi.

"BEN BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Güngören'deki patlamanın ardından kısa sürede olay yerine gelerek yaralılara müdahale eden bir sağlık görevlisi gördüklerine inanamadığını söyledi. "Ben böyle şey görmedim" diyen sağlık görevlisi Göksel Erdoğan, karşılaştığı manzarının korkunçluğuna işaret etti.

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çok sayıda yaralı getiren Göksel Erdoğan, Güngören'de can pazarı yaşandığını söyledi. Vatandaşların yardımıyla birçok yaralıya müdahale ettiklerini belirten Erdoğan aynı anda 3-4 kişiyi ambulanslara koyarak hastanelere yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti. İlk patlamanın ardından ikinci patlamanın meydana gelidğini anlatan Erdoğan asıl kaybın bundan kaynaklandığını söyledi. Kendisinin yıllardır bu işi yaptığını, çokça kazaya ve benzeri olaya müdahale ettiğini anlatan Erdoğan, "Ben bu seferki gibisi ile karşılaşmadım. Korkunçtu. İnsanlar panik içerisinde sağa sola koşturuyor, yakınlarını arıyordu. 2-3 yaşında bir çocuğun kafasının parçalanmış olduğunu gördüm. Her yer yaralı doluydu. Ancak iyi organize olarak yaralıları hastanelere yetiştirdik" dedi.

Olay yerine yakın olması nedeniyle Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne çok sayıda yaralı getirildi. Acil servin koridorları bile yaralılarla doldu. İlk müdahalesi yapılan bazı yaralılar başka hastenelere sevk edildi. Yakınlarının durumları hakkında bilgi almak isteyen çok sayıda vatandaş da hastaneye koştu. Yaşanan kargaşada yaralı yakınları ile polisler arasında gerilimli anlar yaşandı. Polis sık sık vatandaşları acil servis önünden uzaklaştırmak durumunda kaldı.

Olayda yaralananlardan Dilek Karahan(21) ilk patlamanın ardından dışarı çıktıklarını, ardından ikinci patlamanın meydana geldiğini söyledi. Karahan, ikinci patlama sonrası asıl kaybın yaşandığını ve çok sayıda insanın yaralandığını belirtti. Vücudunun bazı yerlerinden hafif şekilde yaralanan Karahan, hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi.

ÖLENLERİN YAKINLARI ADLİ TIP KURUMUNA AKIN ETTİ

Güngören'de meydana gelen patlamadan sonra ölenlerin yakınları Adli Tıp Kurumu'na akın etti.Televizyonda arkadaşı Halit Öge'nin patlamada öldüğünü öğrenip Adli Tıp Kurumu'na geldiğini belirten Uğur Şahinkaya, "Öğretmen arkadaşımızın evi patlamanın olduğu yerdeydi. Muhtemelen o saatlerde orada geziyordu. Kendisini ev telefonundan ve cep telefonundan aradım, ajanslarda isminin ölenler arasında geçtiğini duyunca hemen Adli Tıp Kurumu'na koştum." dedi.Patlamada hayatını kaybedenlerin cenazeleri birer birer Adli Tıp Kurumu'na ait araçlarla getiriliyor.Adli Tıp Kurumu'na gelen Kızılay'a ait psikologlar da ölenlerin yakınlarıyla ilgilendi.

İÇİŞLERİ BAKANI: AYDINLATICI BİLGİLER EDİNDİK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Güngören'deki patlama ile ilgili aydınlatıcı bilgiler edindiklerini söyledi. Bakan Atalay, "Teknik çalışmalar sürüyor. Laboratuar çalışmalarımız sürüyor. Elimize aydınlatıcı bilgiler geliyor. Bunları titizlikle devam ettirmek lazım ki sonuca ulaşalım" diye konuştu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sabah saat 09:20'de başlayan terör zirvesi sona erdi. Toplantıya İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdür Celalettin Cerrah katıldı.Yaklaşık iki saat süren toplantı sonrası İçişleri Bakanı Atalay gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gözaltı sayısı ile ilgili bilgi vermeyen Atalay patlama ile ilgili aydınlatıcı bilgiler edindiklerini aktardı. Atalay, "Olay yerinde bir inceleme yapacağız oradaki vatandaşlarımıza bir geçmiş olsun diyeceğiz. Hastanedeki yaralılarla ilgilenildi. Gece boyunca Sağlık Bakanımız bizzat ilgilendi. Şu anda hastanedeki yaralı sayımız giderek azalıyor. Cenazelerimiz var Adli Tıp Kurumu'nda. Bugün ikindi namazına müteakip bazı cenazeler kaldırılacak. Güngören'deki camide bir cenaze namazı programı var onların hazırlıkları sürüyor. Bizim en önemli hassasiyetimiz bu olayın aydınlatılmasıdır. Şu anda emniyet tüm gücüyle buna çalışıyor. Olay yeri tespitleri laboratuar tahlilleri diğer araştırmalar hepsi var. Çok yoğun bütün boyutları ile araştırmalar sürüyor. Hem İstanbul Emniyeti hem de Emniyet Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, İNCELEMELERDE BULUNMAK ÜZERE OLAY YERİNE GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, patlamaların meydana geldiği yerde incelemelerde bulunmak üzere bakanlarla Güngören'e gitti.

Başbakan Erdoğan, olay yerine gelmeden önce Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık yarım saat bazı bakanlarla görüştü.Erdoğan, ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Nazım Ekren ve Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Nimet Çubukçu ve Murat Başesgioğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile incelemelerde bulunmak üzere patlamanın olduğu yere geçti.Başbakan Erdoğan, olay yerine ulaştığında vatandaşlar ''Kahrolsun PKK'' şeklinde slogan attı.

Başbakan Erdoğan, bombalı saldırıların gerçekleştirildiği Menderes Çıkmazı Sokağı üzerinde hasar gören dükkanlara tek tek girerek,
sahiplerine ve bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Başbakan'ın gezisi sırasında özel korumaları, uzun namlulu silahlarla
geniş güvenlik önlemleri aldılar.Başbakan Erdoğan'ın inceleme gezisine bakanların yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da katıldı.

GÜNGÖREN'DE HAYAT NORMALE DÖNÜYOR


İstanbul Güngören'de dün gece ard arda meydana gelen ve 14 kişinin ölümüne, 100'ün üzerinde kişinin de yaralanmasına neden olan iki patlamanın ardından Güngören'de hayat normale döndü.

Dün gece iki patlamanın yaşandığı Güngören'de bölgeye giden çok sayıda uzman ekibin incelemesini tamamlamasının ardından bu sabah hayat normale dönüyor. Belediye ekipleri olay yerinde temizlik yaparken, esnaf, hasar gören işyerlerinin onarımına başladı.

Güngören'deki patlamanın ardından kapatılan cadde, polisin incelemesini tamamlamasıyla yaya trafiğine açıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin Menderes Caddesi'nde dün akşam saatlerinden bu yana yaptıkları çalışma tamamlandı. Daha sonra belediye temizlik işçileri caddedeki cam kırıkları ile çöpleri temizledi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bölgeyi ziyaretinin ardından cadde yaya trafiğine açıldı ve polis bariyerleri kaldırıldı.Bu arada caddedeki evlerden bazılarına Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri asıldığı görüldü.