kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alçakça Korkunç patlamalarla Kınalı Caddesi kan gölüne döndü. Vatandaşlar yaşadıkları büyük şoka ve paniğe rağmen yaralıların hastaneye taşınmasına yardımcı oldu.

Terörün çifte tuzağı kadın-çocuk tanımadı

Müslim SARIYAR - SABAH
İstanbul Güngören'de meydana gelen iki bombalı saldırıda 4'ü çocuk 16 kişi hayatını kaybetti, 15'i ağır 154 kişi yaralandı. Ölenler arasında 8 aylık hamile bir kadın da vardı..
İstanbul dün gece dehşeti yaşadı, terör acımasız yüzünü bu kez Güngören'de gösterdi... Güngören Güven Mahallesi Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazı'nda 10 dakika arayla iki büyük patlama oldu, 4'ü çocuk 16 kişi öldü, 15'i ağır 154 kişi yaralandı. İlk patlama, saat 21.45 sıralarında trafiğe kapalı, sadece yayaların kullandığı Menderes Çıkmazı üzerindeki bir çöp kutusunda meydana geldi. Vatandaşların gezintiye çıktığı ve caddenin en yoğun olduğu saatte meydana gelen ilk patlamada 3 kişi hafif yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da patlamanın meydana geldiği yerin çevresinde toplandı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

YARDIMA KOŞANLAR ÖLDÜ
İlk patlamada yaralanan 3 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülmek istenirken, ikinci bir patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu yerin yaklaşık 100 metre uzağındaki başka bir çöp kutusundaki ikinci patlama ise caddeyi savaş alanına çevirdi. Onlarca insan kanlar içerisinde yere yığıldı. Çevredeki tüm binaların camları kırıldı. Birçok kişinin kol ve bacakların koptu. Polis bir yandan da üçüncü bomba ihbarı üzerine vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Emniyet güçleri bölgede Jammer'larla cep telefonu bağlantısını kesti. Yaşanan dehşetin ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olay yerine gitti. İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'de meydana gelen patlamaların bir terör saldırısı olduğuna ilişkin şüphe bulunmadığını bildirdi.

MOBESE KAYITLARI İNCELENİYOR
Olay yerinde incelemelerde bulunan Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şu ana kadar yaptığımız tespitlerde 16 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan bir menfur saldırı gerçekleşmiştir. Bir terör saldırısı olduğuna şüphe yok. Terör haince ve kalleşçe vurdu. Olayın, bir patlayıcı etkisiyle, çok yoğun kalabalığın bulunduğu bir yerde meydana gelmiş olması maalesef ölü sayısını artırmıştır. Yaralı vatandaşımızın hastanelere intikalleri yapıldı, sağlık müdürlüğümüz yaralıların tedavisi için her türlü çabayı gösteriyor." Birinci patlamanın görüntülerinin bulunduğunu bildiren Güler, "MOBESE kameralarının tespiti yapılacak. Olay sırasında çekim yapanlar olabilir. Birinci patlamadan sonra telefonlarla çekilen görüntüler olabilir. Görgü tanıkları ifadesi olabilir. Bu görüntüler tek tek değerlendirilecek" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları