kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saldırıya tepkiler sürüyor

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İstanbul Güngören'de dün gerçekleşen hain saldırıyı nefretle telin ettiğini bildirdi.

Yaşar Büyükanıt, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: ''İstanbul Güngören'de 27 Temmuz 2008 günü masum vatandaşlarımızı hedef alan alçakça saldırıdan derin bir üzüntü duyuyor ve bunu yapanları nefretle telin ediyorum. Saldırının işlek bir caddede, kalabalık bir saatte ve hedef ayırt etmeksizin gerçekleştirilmesi; terörün vahşetini, çaresizliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu insanlık dışı saldırının faillerinin mutlaka yakalanacaklarına ve yaptıklarının hesabını vermek üzere yargı önüne çıkarılacaklarına inanıyorum. Bu olay, teröre karşı yürütmekte olduğumuz mücadelede birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek ve kararlılığımızı daha da artıracaktır. Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına, menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı'dan rahmet, kederli aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

DSP LİDERİ SEZER'DEN SALDIRIYA KINAMA

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Güngören'de gerçekleştirilen ve masum vatandaşları hedef alan terör saldırısından derin bir üzüntü duyduğunu bildirdi.

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

SANAYİ BAKANI ÇAĞLAYAN SALDIRIYI KINADI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Güngören'de meydana gelen ve 17 vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan terörist saldırıyı kınadı. Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, dirliğini, huzurunu, istikrarını bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

MÜSİAD: ''HAİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ''

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Vardan, Güngören'de dün gece meydana gelen bombalı terör eyleminin acısını ve üzüntüsünü yüreklerinde yaşadıklarını kaydetti.

''TOBB YÖNETİM KURULU VE TÜRK İŞ DÜNYASI ADINA MİLLETİMİZEYÖNELİK TERÖRİST SALDIRILARI NEFRETLE KINIYORUZ''

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dün akşam Güngören'de meydana gelen 17 vatandaşın ölümüne, 153 vatandaşın da yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırını nefretle lanetlediğini belirterek, ''TOBB Yönetim Kurulu ve Türk iş dünyası adına milletimize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz'' dedi.

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ, SALDIRIYI LANETLEDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Güngören'de dün gece patlamalara yol açan terörü lanetledi.Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, Güngören'de 17 kişinin ölümüne, 100'e yakın kişinin de yaralanmasına neden olan terör olayı lanetlenerek, terörün acımasızlığının bir kez daha göz önüne serildiği belirtildi.

İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ: "SALDIRI TERÖRE KARŞI KARARLILIĞIMIZI ASLA ETKİLEMEYECEK"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Güngören'de dün akşam meydana terör saldırısını kınadı ve "Eylemlerini sürdürenler bilmelidirler ki, bu hain saldırı teröre karşı kararlılığımızı asla etkilemeyeceği gibi birlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirecektir" dedi.

SALDIRI SENDİKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN LANETLENDİ

İstanbul Güngören'de, 17 vatandaşın ölümüne, 153 vatandaşın da yaralanmasına neden olan terör saldırısı, sendikalar ve meslek örgütleri tarafından lanetlendi.

Siyasi partiler, sendikalar ve meslek örgütleri tarafından yapılan açıklamalarda teröre karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi. Açıklamalar şöyle:

Türk Harb-İş: "Türkiye bir kez daha acı bir biçimde sarsıldı. Kadın-erkek, genç-ihtiyar demeden masum insanlarımıza karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırı, kırda-kentte, doğuda-batıda nerede yaşarsa yaşasın, tüm halkımıza yapılan saldırıdır. Bu saldırı ile Türkiye' ye verilmek istenen görüntü kaostur, kandır, kargaşadır. Bu saldırı ile Türkiye'ye verilmek istenen görüntü huzursuzluktur, zorbalıktır, anarşidir. Güngören'de gerçekleşen saldırıyı lanetliyoruz."

Tarım-iş: İstanbul Güngören'de trafiğe kapalı bir caddede on dakika arayla iki bombanın patlatılması sonucu 17 kişinin ölümü ve 100'ün üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. Tarım-İş, 2006 yılında Genel Sekreterini Manavgat'ta teröre kurban veren sendikalardan biri olarak, bu tür insanlık dışı saldırıların acısını derinden hissetmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, alçakça planlanmış bu terör saldırısının faillerinin bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz."

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası: "Yeni bir terör eylemi olan ve özünde kardeşliğe, dayanışmaya, demokrasiye ve barışa bir saldırı olan bu hain saldırıyı kınıyoruz. Halkımıza korku ve panik salan, belirsizlik ve yeni bir karmaşa ortamı yaratan, onlarca insanımızın yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan bu vahşet, barıştan ve insanca yaşamdan yana olan biz demokrasi güçlerini yıldırmayacaktır. Bizler barış için, kardeşlik için, yaşanabilir bir dünya ve aydınlık bir Türkiye için mücadele ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Bu terörü yaratanların ve bu vahşeti yaşatanların amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceğiz. Halkının güvenliğini ve sağlığını sağlamakla sorumlu Başbakan, İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü'nü bir an önce görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."

AJANSLAR