kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saldırıyla ilgili soru işaretleri

Yeni Haber
17 kişinin öldüğü 153 kişinin yaralandığı İstanbul Güngören'deki saldırıyla ilgili soruşturma sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğü de oluşturduğu özel ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalarda ortaya çıkan bir örgüt olmadığını vurgulayan emniyet yetkilileri, patlayıcının zaman ayarlı olmadığını ve uzaktan kumanda kullanıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu ifade ettiler. Başta Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal olmak üzere olay anından hemen sonra İstanbul'a giden emniyet yetkilileri, oluşturulan özel bir ekiple saldırıya ilişkin bilinmeyenlerin çözülmeye çalışıldığını kaydettiler. Terörle Mücadele, İstihbarat ve Kriminal uzmanlarının yaptığı ilk çalışmalarda olay yerinde çok sayıda metal parçasının bulunmasından dolayı RDX ile kuvvetlendirilen patlayıcının ayrıca çivi ve demir parçalarıyla etkisinin arttırıldığı ortaya çıktı.

ÇOK BİLİNMEYEN VAR

Saldırıya ilişkin MOBESE ve vatandaşların çektiği görüntülerin toplanarak incelendiğini de bildiren emniyet yetkilileri, bir örgüt isminin henüz netleşmediğini kaydettiler. Patlayıcının eldeki bulgulara göre uzaktan kumanda ile patlatıldığını sandıklarını söyleyen emniyet yetkilileri, "Elde edilen tüm veriler bilgisayar ortamında bundan önce gerçekleşen tüm bombaların kayıtlarıyla karşılaştırılacak. Böylece bir örgüt yada kişi ortaya koymak mümkün olacak" dediler. Bu arada terör örgütü PKK'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarıyla sürdürdüğü hava operasyonları sonrası büyük kentlerde kanlı saldırı yapmak için hazırlığın olduğu yönünde istihbaratın bulunduğunu da hatırlatan emniyet yetkilileri, "Bu yüzden ilk akla gelen PKK oldu" dediler. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu istihbarat nedeniyle çok yönlü şekilde çalıştığını ancak "Son dönemde hücre tipi yapılamaya yönelen örgütlerin saldırılarında istihbarat toplamak oldukça zorlaştı" dediler.

İstanbul'da soruşturmanın çok yönlü olarak yürütüldüğünün de altını çizen emniyet yetkilileri, bölgedeki tüm kayıtların incelenmesi sonucunda bir sonuca varılacağını umduklarını söylediler.

(ANKA)