kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CADDE YARALI DOLUYDU .... Patlamalardan sonra sokaktaki çok sayıda yaralıya ilk müdahaleyi, vatandaşların da yardımıyla olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaptı.

Dehşet görüntüler yükselen çığlıklar

Saldırıların ardından olay yerine ulaşan SABAH muhabiri Güngör Karakuş dehşet anlarını anlattı: Caddede cesetler, kopmuş kollar bacaklar vardı..
Muhabir arkadaşım Müslim Sarıyar ile birlikte Sütlüce'de bir cinayet haberini takip ettikten sonra evimize gitmek için yola koyulmuştuk ki telsizden yapılan ilk anonsta Güngören'de patlama olduğu belirtildi. Hemen Müslim ile birlikte olay yerine hareketlendik. Anonsta olay yerinde yaralıların ve çok sayıda vatandaşın bulunduğu anlatıldı. Telsizden takviye polisler istendi. İlk anonstan sonra 10 dakika geçmemişti ki telsizden ikinci bir patlama haberi geçti. Olay yerine çevre ilçelerden takviye polis ekipleri ve ambulansların çok acil gelmesi istendi. Arkadaşımla birlikte arabayla ambulans ve polislerin peşine takılarak olay yerine ulaştık. Patlamanın olduğu yer trafiğe kapatıldığı için 500 metre koşmak zorunda kaldım. Olay yerine vardığımızda inanılmaz bir panik havası vardı. Herkes bir tarafa koşturuyordu. Ortalık savaş alanı gibiydi. Dehşet görüntüler vardı. Yaralıların çığlıkları kulaklarımızda çınlıyordu. Ortalık cesetler ve kanlar içerisinde yaralılarla doluydu. Caddede kopmuş bacak ve kollar vardı. Patlamanın etkisiyle yaralılar ve cesetler 200 metrekarelik bir alana dağılmıştı. Çevredeki vatandaşların karı koca dedikleri iki kişinin cesedi patlamanın olduğu telefon kulübesinden 20 metre uzak bir mesafeye fırlamıştı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

'YAŞAYAN VAR MI?'
Sağlık ekipleri yerde yatan yaralılara yardım etmeye, polis ekipleri ise bu sırada çevredeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalışıyordu. Sağlık ekipleri cesetlerin arasında "Yaşayan var mı?" diye seslenerek ve nabızlarını kontrol ederek dolaşıyordu. Öldükleri anlaşılanların üzerlerini battaniyelerle örtülüyordu. Polisler üçüncü bir patlama ihtimaline karşın vatandaşları ve gazetecileri olay yerinden uzaklaştırmaya çalışırken, vatandaşlar yakınlarının olma ihtimaline karşılık cesetleri ve yaralıları kontrol etmeye çalışıyordu. Olay yeri araç trafiğine kapalı olduğu için ambulanslar patlamanın olduğu yere gidemedi. Yaralılar sedyelerle yaklaşık 200 metre mesafedeki ambulanslara taşındı. Çevre ilçelerden çağrılan ambulansların olay yerine hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için vatandaşlar trafik polislerine yardım etti. GÜNGÖR KARAKUŞ SABAH
Haberin fotoğrafları