kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hazin tören

(CİHAN)
Yeni Haber
Güngören'deki patlamada hayatını kaybeden 10 kişi için Güngören'de cenaze namazı kılındı. Başbakan ve çok sayıda bakanın da katıldığı cenaze namazında, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

*Cenaze töreninden fotoğraflar için TIKLAYINIZ

Güngören'deki patlamada hayatını kaybeden, Filiz İkiz, Aleyna Çelik, Furkan Şentürk, Halit Öge, Sebahat Kuş, Fikri Kuş, Şeyma Özkan, Macide Aydın, Alim Mantarcı ve Yunus Öztürk'ün cenazeleri namazın kılınacağı Güngören Fetih Camiine konvoy halindeki cenaze araçlarıyla getirildi.
Cenaze namazı öncesi, caminin yetersiz kalacağı düşünülerek, karşısındaki boş bir arsa namaz için hazırlandı. Fakat daha sonra namazların avluda kılınacağı söylenerek, bütün masalar ve basın mensupları buraya taşındı. Camide yaşanan kargaşanın ardından tekrar cenaze töreninin arsada yapılmasına karar verildi.

TERÖRE LANET SLOGANLARI ATILDI


Cenazeleri taşıyan araçların, tören alanına getirilmesiyle birlikte yakınları ve vatandaşlar tekbirler getirdi ve teröre lanet sloganları attı. Cenaze yakınları gözyaşlarına boğulurken, tabutlarını dar alana güçlükle taşıdılar.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ÇOK SAYIDA BAKAN KATILDI

Cenaze namazına başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Nazım Ekren, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, İç İşleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklı, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞBAKAN TABUTLARA OMUZ VERDİ


İstanbul Müftü Vekili Yusuf Palaslı'nin kıldırdığı namaz sonrasında cenazeler cenaze aracına taşındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da cenazelere tek tek omuz verip, acılı akrabaları teskin etti.
Cenazelerin araçlara taşındığı sırada cenazelere omuz vermek isteyen bir grupla polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

"YAVRUMU GÖTÜRMEYİN"


Cenazede hayatını kaybeden Aleyna Çelik'in annesi, kızının cenazesinin taşındığı sırada feryat ederek, "Doğum günü yapacaktım. Yavrumu götürmeyin" dedi.