kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye en sıcak haftaya kilitlendi

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye en sıcak haftaya kilitlendi
AKP'nin kapatılma davası, Ergenekon soruşturması ve Yüksek Askeri Şura toplantısının aynı sürece rastlamasıyla Türkiye, kritik bir haftaya kilitlenmiş oldu.

Türkiye'nin ana gündemini oluşturan Ergenekon soruşturması ile AKP'nin kapatma davası ve Yüksek Askeri Şura toplantısı 28 Temmuz Pazartesi günü ile 1 Ağustos Cuma günü arasındaki bir haftalık sürece damgasını vuracak.

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açtığı kapatma davasını 28 Temmuz Pazartesi günü görüşmeye başlayacak. Yüksek Mahkeme'nin davayı ne kadar süre içerisinde sonuçlandıracağı bilinmiyor. Ancak kararın birkaç gün alabileceği tahmin ediliyor. Bu durumda dava 1 Ağustos Cuma gününü bulmadan sonuçlandırılmış olacak.

28 Temmuz Pazartesi günü aynı zamanda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon soruşturmasıyla ilgili iddianamenin kabulü veya reddi konusunda karar vermesinin de son günü. Ancak beklentiler, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dava ile ilgili kararını Cuma günü yani 25 Temmuz'da vermesi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bu tarihte vermesi halinde bile Türkiye, 28 Temmuz Pazartesi günü Ergenekon davası ile kritik haftaya başlamış olacak. 28 Temmuz Pazartesi, Anayasa Mahkemesi'nin de kapatma davasını görüşmeye başlamasının ilk günü.

Bu arada, 28 Temmuz'da başlayacak sıcak hafta, Cuma günü, yani 1 Ağustos'ta Yüksek Askeri Şura toplantısıyla devam edecek. Yüksek Askeri Şura da 1-4 Ağustos tarihleri arasında toplanarak TSK'nin yeni komuta kademesini belirleyecek.

Üç önemli olayın denk geldiği Temmuz'un son haftasının, Türkiye'nin yakın siyasi tarihine "en sıcak" hafta olarak geçmesi bekleniyor.

PARRİS'İN KEHANETİ

Bu arada, Anayasa Mahkemesi'nin 28 Temmuz olarak tarihi belirlemesi sonucu ABD eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris'in, AKP'nin kapatılma davasına ilişkin işaret ettiği "Ağustos'ta bir haftanın Cuma günü" kehaneti de tutmamış olacak. Eski Büyükelçi'nin kehanetinin gerçekleşmesi için Yüksek Mahkeme davayı 1 Ağustos Cuma günü karara bağlaması gerekiyor.

(ANKA)