kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KOÇ'TAN 'GEÇMİŞ OLSUN' ZİYARETİ... Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün geçen hafta serbest bırakılmasının ardından ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçilerinden biri de Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Koç oldu. Koç Aygün'e babası Rahmi Koç'un 'geçmiş olsun' mesajını iletti.

Mustafa Koç: Rahmi Bey sizi cezaevinde ziyaret edecekti

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Ergenekon kapsamında gözaltına alınan ATO Başkanı'nı, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un cezaevinde ziyaret edeceği, ancak tahliye olunca mesaj yolladığı ortaya çıktı..
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 14 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ATO Başkanı Sinan Aygün'e ziyaretçi akını devam ediyor. Aygün'e en ilginç mesaj geçtiğimiz hafta makamına gelerek "Geçmiş olsun" diyen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tarafından iletildi. Edinilen bilgilere göre Koç, "Rahmi Bey (Koç) sizi cezaevinde ziyarete gelecekti. Ancak tahliye olduğunuz haberi gelince benim aracılığımla geçmiş olsun mesajını iletti" dedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un, Aygün'e yaptığı ziyarete, Holding'in Ankara'daki yöneticileri de katılmış, ziyaretin ardından herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Aygün, Koç Holding'in kurucusu merhum Vehbi Koç'un, Ankara Ticaret Odası Başkanlığı yaptığı dönemi özel olarak inceletmiş ve Oda depolarındaki araştırma sırasında Vehbi Koç'un kullandığı masayı bulmuştu.

VEHBİ KOÇ'UN MASASI
Küçük çalışma masasının üstüne plaket çaktıran ve Vehbi Koç tarafından kullanıldığını kayda geçiren Aygün, bu masada kendisi de çalışmıştı. Sinan Aygün, Koç Grubu'nun Ankara merkezli şirket olmasını her fırsatta dile getirmiş, holdingin onursal başkanı Rahmi Koç'un Ankara'da vergi beyanında bulunmasını, mükellefiyet yerini değiştirmemesini istemişti. Bilindiği gibi Rahmi Koç, Ankara'nın vergi rekortmenleri listesinin ilk sırasında yer alıyor.