kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL

Kontrolsüz G.Saray!

Galatasaray günümüz futbolunun istediği ilkelerin büyük bölümünü yerine getirebilen geniş ve alternatifli bir kadroyla, sezon öncesinin en az sorunlu takımı konumunda. Ayrıca alt yapıdan gelen yetenekli gençleri de var. UEFA şampiyonluğu ile noktalanan ilk Fatih Terim döneminde yerleşen dar alan presine ve ileride çoğalma prensibine dayalı, tempolu ve dikine oyun modeli; değişen teknik direktör ve oyunculara rağmen devam ediyor. Eğer bir takımın oturmuş sistemi varsa hem yeni gelen teknik direktörün hem de yeni transferlerin işleri kolaylaşıyor.

KANATLAR ÇOK ETKİLİ
Michael Skibbe teknik direktörlüğe çok genç yaşta başladı. Leverkusen'de de oldukça deneyim kazandı. Genel görüntüleri ve aynı ekolün uygulayıcısı olduğundan ben Skibbe'yi Löw'e benzetiyorum. Löw'ü Fenerbahçe'de zaman zaman eleştirdim ama Fenerbahçe'de devam etmesi hakkında da görüş bildirmiştim. Çünkü önemli artıları vardı. Ancak Alman hoca tam uyum sorununu halletmiş, istikrar ve sistem açısından katkılar sağlayacakken gönderildi. Bakalım Skibbe, Galatasaray'da uzun süre kalıcı olabilecek mi? Alman teknik direktörlerin genel oyun stratejisi tempo, pres ve kanat ataklarına ağırlık vermektir. Galatasaray'ın da tempo ve pres açısından kadro yapısı buna uygun. Arda, Kewell, Sabri, Barış, Serkan ve Aydın gibi orta sahanın kenarlarında görev yapabilecek etkili isimler var. Hakan Balta'nın EURO 2008'deki her maç üzerine koyan performansı da önemli avantaj. Kanat bindirme özelliğiyle Uğur Uçar tam Skibbe'nin istediği kenar defans adamı.

HEP TEMPOLU OYNANMAZ
Bence Skibbe'nin üzerinde durması gereken çok önemli bir konu var. Galatasaray'ın en zayıf tarafı kontrol futbolunu bilmeyişi. Günümüzde sistemin ne olursa olsun ne kadar yüksek tempolu oynarsan oyna, maçların genel gidişatına, zorluk derecesine ve skorlarına göre belli zamanlarda mutlaka kontrol futbolu gerekiyor. Eldeki geniş ve birbirlerinin özelliklerini tamamlayan kadronun en büyük sıkıntısı burada yatıyor. Skibbe bu sorunu halledebilirse ve Lincoln ve Kewell'dan mümkün olan en iyi randımanı alabilirse işi daha da kolaylaşır.