kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Denge tazminatı isteriz"

Yeni Haber
Başbakanlık çalışanları, "denge tazminatı" ödemesinden yararlandırılmaları talebiyle Başbakan Erdoğan'a mektup yazdılar.

Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, Maliye Bakanlığı'nın fazla çalışma ücreti aldıkları gerekçesiyle Başbakanlık personeline denge tazminatı ödemediğini, bu haktan yararlanmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdıklarını bildirdi.

Kızılkaya, hükümetin 2008 yılı Ağustos ayından itibaren ek ödemesi bulunmayan kamu kurum ve kuruluşlarının personeline yapmayı planladığı ek ödemelerde Başbakanlık personelinin de yer almasını istedi. Kızılkaya, "Başbakanlık personelinin üvey evlat gibi görülmesi kabul edilemez" dedi. Başbakanlık personelinin iki yıldan beri süren mağduriyetinin önlenmesi için Başbakan Erdoğan'a mektup yazdıklarını belirten Kızılkaya, 5473 sayılı Değişik Adlar Altında İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla ek ödemesi olmayan kamu kurum ve kuruluşlarının personelinin mali ve sosyal haklarında bazı iyileştirici düzenlemeler yapıldığını hatırlattı.

Ancak Maliye Bakanlığı'nın, fazla çalışma ücreti aldıkları gerekçesiyle Başbakanlık Merkez Teşkilatı ile bağlı kuruluşların personeline denge tazminatı ödenmediğine dikkat çeken Kızılkaya, Başbakanlık personelinin her gün fazla mesai yaptığını ve resmi tatil günlerinde de çalıştıklarını kaydetti. Kızılkaya, "İki yıldan beri denge tazminatının ödenmemesi de açık bir haksızlıktır. Bu haksızlığın daha fazla sürdürülmemesi gerekir. Üstelik personelin izinli ve raporlu olduğu günlerde fazla çalışma ücretinden kesinti yapılıyor. Örneğin, denge tazminatı alan bir kamu görevlisinden 30 günlük yıllık izin kullandığında her hangi bir kesinti yapılmazken Başbakanlık personelinin 30 günlük yıllık izin kullanması durumunda fazla çalışma ücretinden kesinti yapılıyor" diye konuştu.

Kızılmaya, kullanılan yıllık izinin 30 günden fazla olması halinde ise fazla çalışma ücretinin tamamı kesildiğini dile getirdi.

(ANKA)