kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ahmet Türk

'Devlet Kürtleri kazanmalı'

Hazal ATEŞ / ANKARA
DTP'nin kapatılması durumunda sancılı bir sürecin başlayacağını vurgulayan DTP lideri Ahmet Türk Öcalan'ın mesajlarının da dikkate alınmasını istedi..
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin kapatılması durumunda sancılı bir sürecin başlayacağını belirti. Türk, yeni görevinin ilk gününde şu mesajları verdi:

SÜTTEN AĞZIMIZ YANDI: PKK'nın Alman dağcıları serbest bırakmasına sevindik. Bu süreçte, 8 askerin teslim alınmasında yaşanan spekülasyonların bir daha yaşanmasına fırsat vermek istemedik. Sadece bırakılmaları için niyetimizi ortaya koyduk.

SORUNLAR BÜYÜR: DTP'nin kapatılması sancılı sürecin sona ermesinde oynamak istediğimiz misyona zarar verir. Devletin resmi ideolojisinden farklı düşünüyor diye siyasetçileri, hedef haline getirmek Türkiye'nin geleceğini olumsuz noktaya taşır.

ŞAHİN VE GÜVERCİNİZ: Güvercin- şahin tartışmaları aşılmış şeyler. Bu partinin bir misyonu var. Kürt halkının talepleri doğrultusunda bir kararlılık isteniyorsa hepimiz şahiniz, ama barış için de bir güverciniz.

KÜRTLERİ KAZANMALI: Barışçıl sürecin gelişmesine katkı sunacak bütün olanakları niye göz önünde tutmuyoruz. Öcalan verdiği mesajlarda evet' diyor, kültürel haklar, farklılıklar güvence altına alınsın. Bu mesajlar dikkate alınırsa önemli katkılar sunar.

ADIM ADIM GENEL AF: Toplumsal mutabakatın olduğu genel af bir proje işidir. İlk önce düşünülen her şeyi yaşama geçiremezsiniz, altyapısını oluşturmanız gerekiyor.