kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TEB'in yeni baş ekonomisti Selim Çakır

Yeni Haber
Türk Ekonomi Bankası baş ekonomistlik görevine 1 Temmuz'dan itibaren Hazine Müsteşarlığı ve IMF'de önemli görevler üstlenen Selim Çakır'ın atandığı açıklandı.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) baş ekonomistlik görevine 1 Temmuz'dan itibaren Hazine Müsteşarlığı ve IMF'de önemli görevler üstlenen Selim Çakır'ın atandığı açıklandı.

TEB'den atamayla ilgili olarak yapılan duyuruda, Selim Çakır'ın 1 Temmuz itibariyle görevine başladığı belirtilerek, yeni baş ekonomist Çakır'ın çalışma hayatına Koç Holding'de başladığı, ardından Hazine Müsteşarlığı ve İMKB'de önemli görevler üstlendiği bildirildi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Selim Çakır, yüksek lisansını ise The George Washington Üniversitesi'nde yaptı.Verilen bilgiye göre Çakır, 1999-2003 yıllları arasında Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) çalıştı ve İcra Direktörleri Kurulu'nda Türkiye'yi temsil etti. 2003-2008 yılları arasında da IMF'de ekonomist ve kıdemli ekonomist olarak IMF'nin Orta Asya ve Ortadoğu departmanında çeşitli görevlerde bulundu.

(ANKA)