kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Robin Hood" vergisi

Yeni Haber
AB ülkelerinden Portekiz'de hükümet, yüksek petrol fiyatları sayesinde gelirleri fırlayan petrol şirketlerine, "Robin Hood" vergisi olarak adlandırılan yüzde 25'lik bir verginin getirilmesini onayladı.

Danimarka gibi bazı AB ülkelerinde, GSYİH'ın iki çeyrek art arda gerilemesi olarak tanımlanan resesyon görülmeye başlarken, Portekiz'de "Robin Hood" vergisi getirildi.

İspanyol El Pais gazetesine göre, ekonomisi 2010 yılına kadar krizin etkisinde kalacağı belirtilen ve bu yıl ancak yüzde 1.2 büyüyeceği tahmin edilen Portekiz'de petrol şirketlerine "olağan üstü" yüzde 25'lik bir vergi uygulanacak.

Sosyalist Jose Maria Socrates'in başkanlığındaki hükümetçe onay verilen ve petrol şirketlerine yüzde 25'lik bir ek yük getiren "olağan üstü vergi" ile sosyal harcamaların finanse edileceği belirtilirken en düşük gelir vergi dilimlerine tabii olanlara yönelik indirimlerin daha daha artırıldığı, emlak vergisinde hafifletici ayarlamaların yapıldığı kaydedildi.

ROBİN HOOD KİMDİR?

Ortaçağ İngiltere'sin de zenginlerden alıp yoksullara veren "Haydutlar Kralı" olarak da adlandırılan efsane kahraman Robin Hood hakkında şimdiye kadar çok sayıda kitap ve film üretildi.

(ANKA)