kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Binek otoda daralma olması kaçınılmaz
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, otomotiv endüstrisinin 28 milyar dolar olan 2008 ihracat hedefini aşacağını düşündüklerini ifade etti. Satıcı Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (UTAYSİB) Başkanı Ferit Sünneli ve beraberindeki heyeti ziyaretinde yaptığı açıklamada "Bizim de bu yıl için ihracat hedefimiz 125 milyar dolardı. Bu rakam, 130 milyar doları aşacak" dedi. UTAYSİB Başkanı Ferit Sünneli de, petrol fiyatlarının otomobil talebini daraltmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek teknolojiyi yenilemek, farklı enerji kaynakları kullanmak itici bir güç olabileceğini belirtti.

Nikotin bandı reklamına durdurma
Reklam Kurulu, ürünlerin, tedavi edici ilaç izlenimini uyandıracak biçimde tanıtımını yaptıkları gerekçesiyle 7 seks shop firmasına, 5.9 bin-59.2 bin YTL arasında idari para ve reklamları durdurma cezaları verdi. Kurul, daha önce 3 ay süreyle durdurduğu nikotin bantları reklamını da tamamen durdurdu. Reklam Kurulu'nun, 10 Haziran'daki toplantıda aldığı kararlara ilişkin duyurusunda, MT Sağlık AŞ'ye ait 'Smoke Patch' markalı nikotin bant reklamını 'küçük çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyici nitelikte'' bulduğu için aldı.

Beslen Makarna ve Tümaş satışa çıktı
Özelleştirme İdaresi tarafından, Sümer Holding'e ait iştiraklerden Türk Mühendislik Müşavirlik AŞ'nin yüzde 49, Beslen Makarna'nın ise yüzde 23.84 oranındaki iştirak payı hisse satışa çıkarıldı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan duyuruya göre yatırımcılar hazırlayacakları teklif mektuplarını, 4 Eylül 2008 saat 18.00'e kadar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na elden teslim edecek.

Hâkim, sahte müfettişi sicilden yakaladı
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır, kendisini 'Adalet Müfettişi' olarak tanıtan R.Y. adlı bir kişinin 'Mavi Hat' davası sanıklarından Murat Akkaya hakkında bilgi istemesinden şüphelenerek yakalattı. Dün öğleden sonra mahkemeye gelen R.Y., sanık Murat Akkaya ile ilgili tensip zaptını istedi. R.Y., Şatır'a kendisini 'Diyarbakır Bölgesi Adalet Müfettişi Tolga Yıldız' olarak tanıttı. Şatır, R.Y'den sicil numarası isteyince yalan beyan ortaya çıktı ve R.Y. gözaltına alınarak Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Yatırım için en cazip ülke Türkiye

Ernst&Young'ın Avrupa ve Akdeniz bölgesinin yatırım çekiciliğine ilişkin olarak gerçekleştirdiği "BaroMed 2008 Yatırım Çekiciliği" araştırmasına göre, Türkiye, katma değer sağlayan faaliyetler ve Ar-Ge'de yüzde 21 oranla, bölgenin güney kıyısı ülkeleri arasında en çok gelecek vaat eden ülke oldu. 315 uluslararası yöneticiyle yapılan ankete göre, Türkiye rekabet gücünü artırıyor. Katılımcılar, bölgede en cazip şehrin Barselona olduğunu belirtirken sıralamada İstanbul, Roma'dan sonra üçüncü sırada yer aldı.

SunExpress yolcu sayısını % 35 artırdı
SunExpress Havayolları, yılın ilk yarısında yolcu sayısını yüzde 35 artırdığını duyurdu. SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger yaptığı yazılı açıklamada, THY ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in bu yılın ilk yarısında elde ettiği operasyonel sonuçların kendileri açısından oldukça iyi olduğunu belirtti. SunExpress'in, bu yılın altı ayında 1 milyon 776 bin yolcu taşıdığını, gelirini yüzde 31,3 artırarak 161 milyon 600 bin Euro'ya çıkardığını belirten Schwaiger, uçuş sayısını da yüzde 28.3 artırarak 12 bin 988'e yükselttiklerini açıkladı.

'Dava devam ederken yumruk vurulmaz'
AVEA Genel Müdürü Cüneyt Türktan'ın, "Cepte adil rekabet için biri yumruğunu masaya vurmalı" yönündeki açıklamasına yanıt, sektörün düzenleyicisi Telekomünikasyon Kurumu'ndan (TK) geldi. TK Başkanı Tayfun Acarer, sektöre ilişkin her kararın yargıya taşındığını belirterek , "Hukuki süreç devam ederken masaya yumruğu nasıl vuracaksınız? Herkes hukukun kararına uymak zorunda" dedi. Acarer, "Biz ne karar verirsek verelim birinin çıkarına dokunuyor. O da hakkını kullanıp mahkemeye gidiyor. Mahkemenin kararı birini sevindirirken diğerini üzüyor" dedi.
Haberin fotoğrafları