kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fernando Meira'nın da gönlü Galatasaray'a gelmekten yana.

Meira artık Aslan

YAŞAR YALÇIN
Galatasaray, Stuttgartlı Fernando Meira'nın transferini bitirdi. 2+1 yıllık imza atacak Portekizli futbolcu için 4 milyon euro'ya anlaşma sağlandı..
Galatasaray, Stuttgartlı Fernando Meira'nın transferinde mutlu sona ulaştı. Dün öğle saatlerinde bir radyo programına konuşan Futbol Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel, Meira'nın transferini bitirdiklerini söyledi. Üstünel, "Takıma fayda sağlayacak isimler için çalışmalara devam ediyoruz. Meira'yla her konuda anlaştık. Transferde son noktaya geldik. Her an imza atılabilir" dedi. Aynı saatlerde bir açıklama yapan Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise Stuttgart'la görüşmelerin devam ettiğini ve transferin bonservis ayağında kesinleşen bir şey olmadığını dile getirdi.

TÜRKİYE'YE KARŞI DA OYNADI
Ancak ilerleyen saatlerde Galatasaray ile Stuttgart'ın bonservis konusunda uzlaşma sağladığı öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulübün 3 milyon euro teklif ettiği, Alman kulübünün ise 6 milyon istediği pazarlıkta orta nokta 4 milyon euro oldu. 2.5 milyon euro'yu peşin verecek olan Galatasaray kalan ücreti iki taksitte ödeyecek. 2+1 senelik imza atacak olan Meira yıllık 1 milyon 750 bin euro alacak. 2006 Dünya Kupası'nda Portekiz'in banko oyuncuları arasında yer alan Fernando Meira, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda ise Türkiye karşısında 92. dakikada oyuna girdi. Halen Avrupa'nın en iyi stoperleri arasında gösterilen Meira 6 yıldır formasını giydiği Stuttgart'ta kaptanlığa dek yükselmişti. Meira'yı Panathinaikos ve Tottenham Hotspur da transfer etmek istiyordu.