kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kaptanlık zammı!

MURAT ÖZBOSTAN
Beşiktaş, 2011 yılına kadar anlaştığı kaptanı Delgado'ya iyi bir zam yaptı. 1 milyon 250 bin eurodan 2 milyon 100 bin euroya çıkarılan Arjantinli'nin ücreti takımda zirve oldu ..
Beşiktaş yönetimi, İspanyol takımı Espanyol'un istediği iddia edilen Matias Delgado ile önceki gün 2011 yılına kadar sözleşme yenilirken, bu futbolcuya ödenecek rakam da ortaya çıktı. Beşiktaş'tan yılda 1 milyon 250 bin euro garanti ve maç başına da 5 bin euro alan Delgado için yönetim kesenin ağzını tam anlamıyla açtı ve rakamı bir yıl için garanti para 2 milyon 100 bin euroya çıkardı. Siyah-beyazlı yönetim, İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'in kavgası sonrası kaptanlığa getirdiği Delgado'ya verdiği parayla takımdaki dengeleri de alt üst etti. 2 milyon 100 bin euro ile Arjantinli futbolcu takımda en çok kazanan futbolcu oldu. Delgado'nun takımdaki en yakın rakipleri ise 1.5 milyon euro ile Rüştü ve Cisse... Katar'a giden Ricardinho, Beşiktaş'tan geçen yıl 1 milyon 750 bin euro alıyordu. Kartal'da Holosko 850 bin euro, Zapotocny 750 bin euro, Tello 900 bin euro, Bobo 1 milyon 200 bin dolar kazanıyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın bir yıl da aldığı rakam ise 1 milyon 800 bin YTL.

ÜLKER İLE SIKI PAZARLIK
Yeni kaptana büyük kıyak yapan yönetim, Ülker'den Delgado'nun bonservisini de almak için harekete geçti. Yönetim ile Ülker arasındaki pazarlıklar sürüyor. Bu arada Beşiktaş 31 Temmuz'a kadar Delgado ile mukavele yenilemeseydi sözleşmedeki bir madde gereği Ülker'in isterse bu futbolcuyu başka kulübe satabileceği öğrenildi. Geçen sezonun en çok eleştirilen isimlerinden biri olan Delgado istikrarıyla dikkat çekiyor. Süper Lig'de 29, Avrupa'da 10, Türkiye Kupası'nda 3 ve Süper Kupa'da da bir maçta forma giyen Arjantinli oyuncu toplam 43 maçın 39'unda ilk 11'de forma giymeyi başardı.