kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Öğrenimine ara verme pahasına olimpiyat hedefini gerçekleştiren Ediz. "Ne olursa olsun yolumda yürüyeceğim. İmkan verilirse çalışmalarımı Türkiye'de sürdüreceğim. 2012'de olimpiyatta kürsüye çıkacağım" diye konuştu.

2012'de kürsüde

VOLKAN ÜSTÜYILDIZ
15'inde Pekin'de Türkiye'yi temsil edecek olmanın heyecanını yaşayan Ediz Yıldırımer, "4 yıl sonra olimpiyatta kürsüye çıkacağım. Bu hedef için çalışıyorum ve gerçekleştireceğim" dedi..
Haziran ayında olimpiyat seçmeleri niteliği taşıyan Türkiye Şampiyonası'nda, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi öğrencisi ve Işıkspor kulübü yüzücüsü Ediz Yıldırımer, 15.44,66'lık derecesi ile Olimpiyat B Barajını geçmeyi başardı. Yani dünyada 15 (Yurtdışı statüsüne göre Ediz'in yaşı 14.5) yaşında olimpiyata gitmeyi başaran 3. yüzücüydü Ediz. Diğer ikisi ABD'li Derrick Phelps ve Avustralyalı Ian Thorpe. Bu başarısı mesela ABD'de olsa Sport Illustred dergisi onu kapak yapar, önünde yepyeni kapılar açılırdı. Ama ülkemizde Euro2008 yaygarasının arasında kayboldu gitti. Antrenörleri Engin Sönmezoğlu ve Hakan Eskioğlu ile birlikte çalışan Ediz, basketbol oynarken yüzme öğrenmek istemiş ve bu onun hayatını değiştirmiş. "Yüzme sporu benim için hayat biçimi haline geldi. Sabah 6'da kalkıyorum, kara ve havuz idmanlarını yapıp gece 9-10'da yatağa giriyorum. Hiçbir sosyal hayatım yok. Ama şikayetim yok. Ben kendime bir hedef koydum ve bunu gerçekleştireceğim" diyen Ediz, medyanın ilgisizliğinden de şikayetçi:

IAN THORPE HAYRANI
"Bu bir gerçek. Amatör sporlara hiç şans verilmiyor. İnsanlara 'Şunu yap ki, şuyun olsun' derler. Ancak başarılı olmak için bazı imkanlar verilmeli ki, gerisi gelsin." İdolünün Avustralyalı Ian Thorpe olduğunu dile getiren Ediz, "15 yaşında olimpiyata katılmak herkese nasip olacak bir başarı değil. O havayı solumak, o ambiansı yaşamak benim için büyük tecrübe olacak. Ancak olimpiyat hedefine ulaşmam için okulumu 1 yıl dondurdum. Türkiye'nin gerçeği bu" derken acı bir gerçeği de yüzümüze vurdu. Çalışmalara başlarken olimpiyata gideceğine inandığını belirten Ediz, "İnancın üstüne bir de çalışma ve emek koyduktan sonra insanoğlunun başaramayacağı bir şey yok. Benim için en büyük hedef 2012'deki olimpiyatta kürsüye çıkmak ve altın madalya almak. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları benim için ana hedefe giden yoldaki duraklardır" dedi.
Haberin fotoğrafları