kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Potada çılgın transferler

Khimki'nin 13.5 milyon $'lık Delfino transferinin ardından bir bomba daha patladı. Olympiakos'un 20 milyon $'lık teklifi, NBA'in genç yıldızlarından Josh Childress'i bavullarını toplayıp, Atina'ya getirtti... ..
Basketbolda NBA ile Avrupa Ligi arasındaki rekabet transfere de sıçradı. Bugüne kadar hep Avrupa'dan NBA'e transferlere alışık olanlar son günlerde şaşkınlığa uğruyor. Geçen hafta Rus takımı BC Khimki'nin Detroit Pistons'ın Arjantinli yıldızı Carlos Delfino'yu 3 yıllığına 13.5 milyon $'a renklerine bağlamasıyla sarsılan transfer dünyası dün adeta temelinden yıkıldı. Gelecek sezon için çok güçlü bir kadro kurmak isteyen Yunanistan'ın güçlü ekibi Olympiakos, Atlanta Hawks'ın yıldız forveti Josh Childress'e, Avrupa piyasası için inanılmaz bir teklif sundu: 3 yıl için 20 milyon $.

EV BAKMAYA BAŞLADI
Kulübü ile sözleşmesi biten Childress, Hawks'ın parada önceliği Josh Smith'e vereceğini öğrendikten sonra ailesine bile haber vermeden hemen uçak biletini aldı ve dün sabah Atina'ya indi. Childress'in sözleşmesinin 1+1+1 yıllık olduğu, yani oyuncuya her sezon sonunda NBA'e dönüş hakkı tanındığı belirtildi. Atina'dan gelen bilgiler ise Childress'in teklifi kabul ettiği ve kendisine kalacak ev aramaya bile başladığı yönünde.

BİR BOMBA DA BLATT'DAN
Childress'in ardından bir bomba da Dinamo Moskova'dan geldi. Geçen sezon Efes Pilsen'de umduğunu bulamayan David Blatt'ın çalıştırdığı Rus ekibi, NBA'de New Jersey Nets forması giyen Sloven oyuncu Bostjan Nachbar'ı 3 yıl için 9 milyon $ karşılığında transfer etti.