kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

KEY paralarında merak edilenler

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konut Edindirme Yardımı (KEY) kesintilerinin 2 hafta içinde ödeneceğini ve piyasada ciddi rahatlama olacağını açıkladı.

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e talimat verdiğini, dün sabah da kendisini aradığını söyledi. Şimşek'in de ilgili arkadaşlara talimatı verdiğini söyleyen Erdoğan, şöyle dedi: "Ziraat Bankası ödemeye başlıyor. CD'ler gönderildi. 8.5 milyon kişi bundan yararlanacak. Belki buradan tek tek bakıldığında çok cüzi bir şey elde edilecek, ama piyasalara ciddi manada rahatlama getirecek." Şimşek "Eğer bir çalışan 1987 ve 1995 yılları arasında sürekli bir şekilde kesinti yapılmışsa, toplam olarak yaklaşık bin 391 YTL alacak" dedi.

KEY HESAPLARI BU ADRESTE


KEY hesapları ile ilgili bilgilere www.keyodemeleri.com adlı internet adresinden ulaşılabilecek.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hazırlanan internet adresinden takip edilebilecek. Hazırlık aşamasında olan siteye 8.5 milyon kişiye ait bilgi girilecek.

Hak sahipleri KEY hesaplarıyla ilgili bilgileri, ödemelerin başladığı gün siteden öğrenebilecek. Vatandaşlık numarası ile siteye girenler KEY alacağı olup olmadığını görecek.