kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Emin Karamehmet

Çukurova Grubu şirketlerine TMSF yönetici ataması yaptı

TMSF, İnterbank'tan kaynaklanan borçlar nedeniyle başta Çukurova Holding olmak üzere grubun şirketlerinin yönetimine birer yönetim kurulu üyesi ve 2 denetçi atadı..
Çukurova Grubu şirketlerine Tasarruf Meduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından atama yapıldı. TMSF'den yapılan açıklamada, "Çukurova Grubu ile Çağlar Grubu arasında İnterbank A.Ş'nin satışına yönelik olarak yapılan yazılı anlaşmalar uyarınca, Çukurova Grubu şirketlerinin İnterbank'a olan borçlarının bir kısmının bankanın Çağlar Grubu'na devrinden önceki yönetim tarafından Çağlar Grubu firmalarına tahsis edilen krediler ile kapatıldığı ve bu kredilerin devrinden sonra muhtelif firmalar arasında dolaştırılarak ödenemez hale getirildiği tespit edilmiştir'' ifadesine yer verildi, İnterbank'ın Fon'a devredildiği 7 Ocak 1999 tarihine kadar ödenmeyen bu borçların, daha sonraki süreçte de ödenmemesi üzerine, İnterbank kaynağını doğrudan veya dolaylı olarak edinen Çukurova Grubu şirketleri hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılması kararının alındığı kaydedildi.

TAHSİLATI HIZLANDIRACAĞIZ
Çukurova Grubu ile Fon arasında imzalan sözleşmelerde Çukurova Grubuna ait ek bir borcun ortaya çıkması halinde, bu borç tutarının Fonun yazılı bildirimini müteakip en geç iki ay içinde grup tarafından ödeneceğinin taahhüt edildiği hatırlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "İnterbank kaynağını doğrudan veya dolaylı olarak edinen Çukurova Grubu şirketlerinin borçlarının tahsilini teminen, söz konusu sözleşmelere dayanarak gruba gerekli bildirimde bulunulmuş, ancak, belirtilen süre içerisinde herhangi bir ödeme gerçekleşmediği gibi, sözleşme koşullarına aykırı girişimlerin olduğu anlaşılmıştır. Yaşanan bu gelişmeler göz önüne alınarak, Fon alacağının tahsilini teminen başta Çukurova Holding A.Ş olmak üzere yukarıda belirtilen işlemlerde sorumluluğu bulunan Çukurova Grubu şirketlerine Fon tarafından birer yönetim kurulu üyesi ile iki denetçi atanmasına karar verilmiş, ilgili Fon Kurulu kararı gruba tebliğ edilmeye başlanmıştır. Hali hazırda borçlu grup ile Fon arasında müzakerelere başlanmış olup, sorunun çözümünde izlenecek süreçler müzakerelerin sonucuna göre değerlendirilecektir. TMSF, yasaların kendisine vermiş olduğu yetki ve görevler çerçevesinde kamu alacaklarının tahsiline yönelik çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürmektedir.''