kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAGİDER Başkanı Onanç ile Yalçındağ, kadınlarda istihdamın düşüşünü değerlendirdi.

Alarm zilleri çalıyor, kadın istihdamı geriye gidiyor

1988'de % 31 olan kadın istihdam oranının 2006'da % 22'ye düştü. TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, "Bu durum eşitlikte alarm zilleri çaldığını gösteriyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alarm zilleri çalıyor, kadın istihdamı geriye gidiyor
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), ilkini 2000'de hazırladığı Türkiye'de Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Raporu'nu güncelledi. 1988 ve 2006 yılları arasındaki verilerin karşılaştırıldığı rapora göre, kadınların işgücüne katılma oranı ve istihdam içindeki payları her yıl geriledi. 1988'de Türkiye genelinde kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 34.3 ve istihdam oranı da yüzde 31'di. Bu oranlar 2006'da sırasıyla yüzde 24.9 ve yüzde 22'ye geriledi. Kadınların kentlerde istihdam içindeki payları da hafif bir yükseliş gösterdi. 1988'de 18.1 olan bu oran, 2006'da 21.8'e çıktı. Raporda, "Türkiye'de kadınların işgücüne katılımları cumhuriyet tarihinin en düşük düzeyinde" değerlendirmesi yapıldı. Kadınların eğitim alanında önemli ölçüde ilerleme kaydetmelerine rağmen, okur-yazar olmayan yetişkin kadın oranının yaklaşık yüzde 20 olduğu vurgulandı.

'AZ İLERLEME KAYDETTİK'
Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) Başkanı Günseren Onanç'ın da katıldığı raporun tanıtım toplantısında konuşan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Yaptığımız tüm araştırmalar hazırladığımız raporlar, ülkemizde kadınerkek eşitliğinde alarm zillerinin çaldığını ve kadın- erkek eşitliğinde çok az ilerleme kaydettiğimizi gösteriyor" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları