kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Bursa'da TOFAŞ'ın kuruluş yıldönümü için düzenlenen törene katıldı.

Koç: En önemli Ar-Ge merkezlerinden olacağız

TOFAŞ'ın 40'ıncı kuruluş yıldönümü törenine katılan Koç, "2010 yılında Fiat'ın en önemli Ar-Ge merkezlerinden biri olmayı hedefliyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Koç: En önemli Ar-Ge merkezlerinden olacağız
Koç Holding ve TOFAŞ AŞ Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye'nin otomotiv üretiminin yüzde 46'sını, ihracatının da yüzde 45'ini Koç Topluluğu'nun gerçekleştirdiğini belirterek, "Yaptığımız önemli yatırımlarla 2010 yılında Fiat'ın en önemli Ar-Ge merkezlerinden birisi olmayı hedefliyoruz'' dedi. Koç, TOFAŞ'ın 40. kuruluş yılı nedeniyle "TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi''nde düzenlenen törende, TOFAŞ'ın 1968 yılında başlayan yolculuğunun, aynı zamanda ülke tarihinin de bir kesitini oluşturduğunu ifade ederek, TOFAŞ'ın hikayesinin 2 binli üretim rakamlarından yıllık 400 bin adetlik üretime uzanan bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. Koç, Vehbi Koç ile Türkiye'de otomotiv endüstrisinin gelişmesinde yol aldığı yakın çalışma arkadaşları Bernard Nahum, İnan Kıraç ve Suna Kıraç'a teşekkürlerini sunduğunu dile getirerek, "TOFAŞ, 82 yaşındaki Koç Topluluğu'nun ve Türkiye ekonomisinin en önemli itici güçlerinden biri haline geldi" dedi. Koç, şunları söyledi: "Şu anda Türkiye üretiminin yüzde 46'sını ihracatın da yüzde 45'ini gerçekleştiriyoruz. 'TOFAŞ, 2008 yılında 3 milyar dolar ihracat hedefiyle üretim kapasitesini daha da artıracak. 40 yılın tecrübesiyle birleştirdiğimiz bir dinamizmi ve enerjisiyle Tofaş aynı zamanda inovatif ve rekabetçi yaklaşımlarıyla büyümesini sürdürecek ve yeni ufuklara ulaşacak. Yaptığımız önemli yatırımlarla 2010 yılında Fiat'ın en önemli Ar-Ge merkezlerinden birisi olmayı hedefliyoruz. Bu gelecekte de böyle olmaya devam edecek.''