kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En popüler Semih

Yeni Haber
İspanya'daki Navarra Üniversitesi'nin spor, ekonomi araştırma merkezi ''ESlrg''nin yayınladığı Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili bir araştırmada, medyatik açıdan popülerliliği en fazla yükselen futbolcunun Semih Şentürk olduğu belirtildi.

Avrupa Futbol Şampiyonası başlamadan önce popülerlik sıralamasında 228. olan Semih'in turnuva sonunda 36. sıraya yükseldiği ve popülerlik değerinin yüzde 723 artığı bildirildi. Navarra Üniverstiesi'nin yayınladığı popülerliği en fazla artan futbolcular sıralamasında Semih'in ardından Hırvat futbolculardan Luka Modric ikinci, Ivica Oliç üçüncü, Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'ndan kaleci Volkan Demirel dördüncü, Arda Turan da 5. sırada gösterildi. Turnuva boyunca Volkan'ın popülerliği yüzde 402, Arda'nın ise yüzde 269 artı.

Bu arada medyatik değeri en yüksek olanlarda birinci sırada İspanyol David Villa, ikinci sırada Alman Michael Ballack, 3. sırada da Portekizli Cristiano Ronaldo yer aldı.

Öte yandan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale kalmalarından dolayı Türkiye ve Rusya milli takımları yüzde 33'lük oranla değeri ve popülerliği en fazla artan milli takım olarak ilk sırada yer aldı.